4 mei 2020

Brievenbus liefde!

Mini hartjes haken

Het is bijna moederdag! Een hele rare moederdag vind ik zelf. Dit jaar kunnen we niet even op de koffie met een taartje en een mooi cadeau. Of elkaar even een knuffel geven. Maar natuurlijk wil ik ook dit jaar mijn moeder laten weten dat ik gek op haar ben. Dan maar op veilige afstand.

Hartenconfetti

Elk jaar prijs ik mezelf gelukkig dat ik haar nog dichtbij me heb, dus moederdag laat ik ook nu niet zomaar voorbij gaan. En ik kan me voorstellen dat jullie je ook zo voelen. Daarom heb ik iets bedacht. Je kunt het gewoon opsturen of door de brievenbus doen. Maar het is wel enorm schattig om te krijgen. Gewoon een leuk en lief berichtje voor je mams of iemand anders met deze enorm schattige hartjes.

Wat heb je nodig:

Ik haakte ze met de fijne bolletjes mini katoen van Sostrene Grene. Ik ben helemaal weg van die mooie kleurtjes en ook de matte look vind ik prachtig. Ik gebruikte daarnaast nog een heel klein beetje vulling, haaknaald 2,5 mm (of 2 mm als je los haakt), een schaar en stopnaald. Je kunt eventueel ook nog een stekenmarkeerder gebruiken.

Mini hartjes haken
Werkbeschrijving:

Je haakt ze als volgt:

Zet een magische ring op en haak er 3 vasten in.

Toer 1: Haak 2 vasten in elke vaste (6).

Toer 2: Haak 1 vaste in elke vaste (6).

Toer 3: Haak 2 vasten in elke tweede vaste (9).

Toer 4: Haak 1 vaste in elke vaste (9).

Toer 5: Haak 2 vasten in elke derde vaste (12).

Toer 6: Haak nu het eerste boogje van het hart door 3 vasten te haken, dan steek je over naar de andere kant van het puntje en haak je daar ook drie vasten totdat je weer rond bent. Je werkt dus nog maar met de helft van je steken en maakt zo een eerste boogje.

Toer 7: Haak nu over deze 6 steken verder als volgt. Haak elke 2e en 3e steek samen (4).

Toer 8: Haak alle steken samen en hecht daarna af (het kan bij deze toer makkelijker zijn om tegen de richting te haken).

Vul het hartje nu op via de open kant. En herhaal toer 6 t/m 8 aan de andere open kant voor het tweede hartenboogje. Hecht ook daar af en werk alle draadeinden netjes weg in het hartje.

Brievenbusliefde

Stuur ze nu samen met een mooie kaart, een klein cadeautje of lekkere chocolade en een theezakje op naar de ontvangster. Gegarandeerd dat je een glimlach op haar gezicht zult toveren!

Heel veel plezier met geven!

Liefs Lisanne

Op zoek naar meer inspiratie en Do It Yourselfs? Meer DIY Ideeën vind je op de website van Sostrene Grene.

Let op de winkels van Sostrene Grene zijn beperkt open. Zij hebben aangepaste openingstijden en maatregelen in hun winkels genomen. Hou hier rekening mee als je toch wilt gaan shoppen.

2 reacties op “Brievenbus liefde!”

  1. Judith schreef:

    Beste Lisanne,
    Ik vind je hartjes echt heel leuk. Ik snap stap 6 alleen niet helemaal. Wat bedoel je met steek je over naar de andere kant? Ik hoor graag van je.

    • Lisanne Multem schreef:

      Hi Judith, ja tof zijn ze he. Je haalt dan nog maar rond over de helft van de steken. Om zo een eerste boogje te haken. Groetjes Lisanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving