fbpx


Zomerse lantaarns haken

Ben jij de laatste weken ook extra veel in de tuin te vinden? Nu we zoveel mogelijk thuis zijn is het dubbel fijn dat het zonnig weer is.  Zo kunnen we de tuin omtoveren tot een gezellige werk en relaxplek. En dat doe je met gezellige accessoires. Daar vind je er heel veel van in de webshop van Xenos, denk aan leuke kussens, kunstplanten, plantenstandaards en plantenmanden. Maar wist je dat je die accessoires ook zelf kunt maken? 

Wat heb je nodig?

Ik haakte deze vrolijke lampionnetjes voor in de tuin. Je maakt ze met een bolletje katoen en haaknaald 3,5 mm. Daarnaast heb je ook nog metalen ringen nodig (2 per lantaarn) van ongeveer 10 cm doorsnede. Of wellicht heb jij nog wel iets liggen in een ander formaat. Je kunt ze natuurlijk ook groter of kleiner maken. 

Aan de slag!

Zet om te beginnen om de eerste ring 75 vasten op. Je haakt de steken dus om de ring heen zodat die meteen vastzit en bedekt is met garen. Sluit de toer met 1 halve vaste in de eerste steek. 

Toer 1: Haak 2 lossen, sla 1 steek over en *haak 1 vaste in de volgende steek, haak 1 losse en sla 1 steek over*. Herhaal het gedeelte tussen de ** tot het einde van de toer. Sluit de toer met 1 halve vaste. 

Toer 2: Haak 3 lossen, sla de vaste over en haak 1 half stokje om de losse van de vorige toer. *Haak 1 losse en sla de vaste over, haak 1 half stokje om de losse van de vorige toer*. Herhaal het gedeelte tussen de ** tot het einde van de toer. Sluit de toer met 1 halve vaste. 

Herhaal toer 2 totdat jij het lantaarntje hoog genoeg vindt. Ik haakte in totaal 10 toeren hoog. Haak daarna de tweede ring erin vast door op elk half stokje en om elke losse van de laatste toer 1 vaste om de ring te haken. Voor extra sfeer heb ik aan de onderkant een stoere dikke kwast gemaakt van franje. Je knipt hiervoor sliertjes af van 20 cm en bevestigd deze tussen elke steek aan de onderkant van de lantaarn. Bindt ze vervolgens samen en knip ze op gelijke lengte af.

Je kunt i.p.v. halve stokjes ook hele stokjes haken voor een leuke afwisseling van steken. Hang ze aan de schutting, aan een boom of aan je overkapping en je hebt meteen een leuke styling te pakken. Hang er voor extra sfeer ook nog een solarlampje in zodat je er in de avond ook gezellig bij zit. 

Heel veel haakplezier!

-X- Lies

Labels:

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (7)

 • Avatar

  Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  |

  Wat gezelllig zo!

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   ja leuk he :)

   Reply

 • Avatar

  Verie

  |

  Ze zijn echt super gaaf!! En zo lieflijk!!

  Liefs, Verie

  Reply

 • Avatar

  Suzie

  |

  Kei Leuk..!!
  Ik tel wel 15 toeren ipv 10 toch.?

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ik heb wat verschillende hoogtes en steken geprobeerd. Met halve stokjes kun je ook prima 15 toeren pakken idd. Het is echt naar eigen smaak dus gewoon doen wat je zelf mooi vindt :)

   Reply

 • Avatar

  Dorien

  |

  Hoi….wat een leuke lantaarntjes. Is dit ook iets voor beginners? Of is dit een stap te ver? Waar koop je de metalen ringen?

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja hoor dat kan heel goed voor een beginner. Die kun je bij meerdere winkels kopen, bijv bij pipoos :)

   Reply

Laat een reactie achter