19 juni 2020

Puglia Party

Taste Of Puglia

Weet jij al of je dit jaar op vakantie gaat? Ik probeer voorlopig de vakantiesfeer lekker in huis te halen. Ook de tuin is een heerlijke plek geworden om te relaxen. En ik hoop er vele avonden lang te kunnen tafelen. Om daarbij de echte vakantiesfeer te creëren, kreeg ik hulp van de Taste of Puglia. Zij hebben het meest prachtige servies en de lekkerste Italiaanse smaken.

Wil jij het echte Italië in huis halen? Shop de beste en lekkerste producten uit Puglia, gemaakt door de beste artisans van de regio. Een regio waar tradities in ere worden gehouden en kwaliteit boven kwantiteit staat. Handmade en met aandacht vervaardigd. Dat klinkt toch heerlijk!

Puglia, een puur stukje Italië

De regio Puglia ligt in de hak van de laars en is nog een van de meest natuurlijke en onontdekte stukjes van Zuid-Italië. Puglia kenmerkt zich door de duizenden olijfbomen die soms tussen de 500 en 1000 jaar oud zijn. Daarnaast zijn de trulli in Alberobello beschermd door Unesco. De kokende mama’s staan rustig nog uren in de keuken en maken de lekkerste pasta’s. Die lekkere pasta met verschillende smaken vind je ook in de webshop. Geweldig toch! Je kunt thuis gewoon net doen alsof je op vakantie bent.

Slow food

Het begon allemaal met de slow foodbeweging, die eind jaren tachtig opkwam in Turijn. Oprichter Carlo Petrinizag de traditionele keuken van zijn geboortegrond en het oorspronkelijke gebruik van gewassen, zaden, dieren en landbouwgebruiken van zijn regio steeds meer vervangen worden door industriële productie van fastfood. Als in 1986 een McDonald’s wordt geopend aan het Piazza di Spagna in Rome, is hij het zat. Hij begint een tegenbeweging: de Slow Food Movement staat voor bewustzijn en goed eten met producten uit de eigen regio. ‘Vergeten groenten’ krijgen weer een plek op het menu en traditionele (en vaak veel duurzamere) productiemethoden worden nieuw leven ingeroepen.

Slow design

In navolging op de slow foodbeweging kwamen er allerlei bewegingen op gang in andere industrieën die dezelfde filosofie hanteerden. Het wordt allemaal samengevat in de Slow Movement, die staat voor een culturele verschuiving naar leven op een rustiger tempo. En slow design (een manier van ontwerpen waarbij de productiemethode en bijbehorende traditie net zo belangrijk is als het eindproduct). Die gedachte spreekt mij enorm aan. Met zelf maken gaat het vaak veel meer om het maken dan om het eindproduct. Natuurlijk ben je daar ook superblij mee, maar soms kan ik een project gewoon missen als het af is. Ook dit prachtige servies is met de hand gemaakt. Ik vind het bijna kunst.

Hier ga ik heel veel plezier van hebben en de eerste pasta’s zijn dan ook al gekookt. Met een zonnetje erbij, is het net alsof je op een heerlijke vakantie bent. Wil jij ook een kijkje nemen in hun prachtige webshop? Klik dan HIER. Je vindt er ook prachtige cadeaus.

Liefs Lies

2 reacties op “Puglia Party”

  1. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

    Wat een heerlijke zomerse plaatjes!
    Alsof je je in het warme zuiden waant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving