3 juli 2020

Baby Fabulous

Baby Fabulous

De titel van dit blogbericht is al helemaal tof hè! Nou ik kan je vertellen, dat is het garen van Yarn and Colors waar dit bericht over gaat ook. Het is een heerlijk zacht mix garen van acryl en katoen, redelijk nieuw en daarom mocht ik het uitproberen. Zijn grotere broer de Fabulous kende je misschien al? Die is geschikt voor naalden 6 mm – 7 mm.

Baby Fabulous

Deze Baby Fabulous is geschikt voor naalden 4 mm – 5 mm. Net een slag dunner dus. Het garen werkt super prettig want het splijt niet en er zit maar liefst 102 meter op een bolletje. Dat vind ik zelf altijd heel fijn want dan kun je er lekker veel mee maken. Het garen is ook nog eens wasbaar tot 30 graden.

35 kleuren!

En dan het punt wat ik eigenlijk het aller tofst vind aan dit garen! Dat is dat het in maar liefst 35 verschillende kleuren verkrijgbaar is. Dat is echt te gek, want daarmee kun je zo oneindig veel toffe combinaties maken.

Wat voor project zou ik gaan maken? Ik besloot om er een leuke babydeken voor de zoon van mijn collega mee te maken. Het is ontzettend leuk om zelfgemaakte cadeaus weg te geven en cadeaus voor kids (dekens, knuffels en accessoires voor de kinderkamer) blijven toch wel het leukst vind ik. Ik koos voor mijn allereerste project in dit garen de kleuren Aventurine (79), Cream (2), Jade Gravel (73) en Glass (72). Helemaal “mijn” kleuren :)

Ik haakte de babydeken in een heel simpele steek, namelijk granny stripes. Dat haakt zo lekker weg! Het zijn steeds groepjes van 3 stokjes die je tussen elkaar haakt. De gekleurde strepen geven de deken meteen een heel frisse look en hij past bij heel veel andere kleuren door deze frisse coole tinten. Het garen is meteen een van mijn favorieten, het is lekker zacht maar toch stevig, niet te dik dus je kunt er ook prima toffe knuffels mee haken. Of wat dacht je van een mooi vest. Ik ga er de komende maanden nog veel meer mee uitproberen. Ik heb ook nog een idee voor een grote deken die ik met Baby Fabulous wil gaan maken. Maar daarover later meer…

Om deze toffe babydeken af te maken moest er natuurlijk een leren label aan met de naam van de baby. Dat geeft meteen zo’n persoonlijke touch aan een cadeau. Joyce van Mez11 kan ze helemaal naar wens maken. Tof geworden he! Staat toch heel gezellig in de stoel of in een kinderwagen. Nu maar hopen dat de ontvangers dat ook vinden hihi.

Ben jij ook nieuwsgierig naar dit fijne garen? Klik dan even HIER, dan kun je alle kleuren zien die verkrijgbaar zijn. Ben benieuwd welk project jij zou maken met de Baby Fabulous.

Ik wens je een hele fijne dag!!

Liefs Lies

7 reacties op “Baby Fabulous”

 1. Laura schreef:

  Hallo Lisanne,
  Wat een mooi dekentje! Hoeveel ballen heeft je er gebruikt?
  Alvast bedankt!
  Groetjes,
  Laura

 2. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Prachtig garen.
  De deken is lief en stoer tegelijk. Erg mooi!

 3. Anita schreef:

  Hé Lisanne, Je hebt me een prima tip gegeven met je blog over Baby Fabulous. Ik was op zoek naar een garen om Sophie’s Universe Cal in één kleur van te haken. Garen dat de structuur van het haakwerk mooi naar voren laat komen. Gevonden dus, dank je wel! Nog een vraagje: heb je die prachtige deurhanger zelf gepuncht? En zo ja, is het een eigen ontwerp of een (koop)patroon? Alvast bedankt voor je reactie, je inspireert mij regelmatig met je blog en magazine. Groetjes, Anita

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi Anita, ja leuk he! Het garen is echt superfijn! Heel goed alternatief idd :) De hanger met tijgerkop is van Doing Goods en is zo Kang en klaar te koop daar. Groetjes Lisanne

 4. Sonja schreef:

  Hallo Lisanne,
  Ik wil ook een babydeken haken en ben er nog niet uit welk garen ik zou bestellen. Ik heb nog nooit yarn and colors gebruikt. Dat ze ontzettend veel kleuren hebben is wel een pluspunt. Mijn eerste vraag is welke afmeting jouw deken heeft. Zo kan ik ook uitrekenen hoeveel garen ik nodig zou hebben. Mijn 2de vraag is of het deken in dit garen mooi zijn vorm zou houden na het veelvuldig wassen. Alvast heel erg bedankt! Liefs, Sonja

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving