fbpx


DIY oorbellen van klei

Sabine van Rosadeco schreef een toffe DIY gastblog voor Happy Handmade Living. Ze maakte deze superleuke oorbellen van klei, die kun je dus in jouw eigen favoriete kleuren maken! Het voordeel van deze oorbellen is dat ze gemaakt zijn van Fimo klei, en dit is super lichtgewicht. Je voelt niet eens dat je ze in hebt zo licht zijn ze. 

Voor het maken van deze oorbellen heb je een aantal dingen nodig:
  • Fimo klei in verschillende kleuren
  • Een rollertje ( deze doorzichtige is een speciale fimoklei roller, maar met een glas kun je het ook uitrollen
  • Ringetjes van metaal
  • Basis oorbellen (via Rosadeco)
  • Uitstekertjes in de gewenste vorm-
  • Eventueel lijm ( Bisonkit)
Zo ga je te werk:

Rol de Fimo uit tot kleine sliertjes van ongeveer 0,5 cm dik. Leg deze op elkaar en draai ze in tegengestelde richting tot 1 grote sliert. Rol hem met je handen tot hij weer glad is en je de sliertjes weer 1 geheel zijn geworden. Vouw hem dan bij elkaar en herhaal het proces van draaien. 

Gebruik het rollertje of een glas om de klei uit te rollen tot een platte plak. Uit deze plak kun je rondjes gaan uitsteken of zelf vormpjes snijden. Je kunt ook een afdruk maken er in met een bot mest of bijvoorbeeld stof met een structuur. 

De restjes die je overhoudt na het uitsteken kun je weer tot een balletje vormen en weer uitrollen. Zo krijg je iedere keer weer een nieuw patroon in je klei. 

Vergeet niet om er gaatjes in de maken voor de ringetjes of om er vast een ringetje in te drukken. In dat laatste geval gaat hij gewoon mee de oven in. Bak de klei gedurende 30 minuten in een oven van 130 graden en laat goed afkoelen. 


Nu komt het leukste gedeelte; het in elkaar zetten! Door gebruik te maken van kleine buig ringetjes bevestig je de hangers aan de oorbel. Daarnaast kun je ook kiezen voor een steker die je vastlijmt aan de achterkant van de klei. Dan zie je enkel klei. Gebruik hiervoor goede lijm, bijvoorbeeld Bison kit.  

Klaar ben je! Je kunt deze oorbellen nadat ze goed gedroogd zijn met veel plezier dragen! En wedden dat niemand anders ze heeft ;)

Door: Sabine van der Toorn van Rosadeco.nl

Labels:, , ,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Laat een reactie achter