23 oktober 2020

Recycle een oud dienblad

DIY dienblad

Soms heb je van die accessoires in huis die niet meer helemaal bij je huidige stijl en inrichting passen. Je kunt die natuurlijk naar de kringloop brengen maar hoe leuk is het als je ze zelf weer helemaal kunt opknappen. Ik maakte deze DIY in samenwerking met Rust Oleum. Recycle een oud dienblad of een ander houten accessoire.

Recycle je accessoires!

Dit witte dienblad is natuurlijk hartstikke leuk maar ik wilde het graag een warme winter look geven, zodat ik er de komende maanden veel plezier van heb. Ik wilde er namelijk een toffe print op maken, panterprint natuurlijk!

Warme tinten

Ik koos twee mooie kleuren uit de Rust Oleum Chalky Finish meubelverf collectie, want om deze print te maken heb je natuurlijk wel twee kleuren nodig. Ik koos voor Grafiet en Baksteenrood, Grafiet als hoofdkleur en Baksteenrood als accentkleur voor de print.

Begin met het schilderen van de binnenkant van het hele dienblad in Baksteenrood. Ik schilderde twee lagen om het goed dekkend te krijgen. Laat het goed drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

Panterprint

Ik gebruikte voor het maken van deze print, de panterprint stickers van Ive and Olive. Die zijn heel gemakkelijk in onderdelen te gebruiken. Als je dienblad helemaal droog is kun je de panterprint stickers erop gaan plakken. Verdeel ze goed over het dienblad. Schilder daarna het gehele dienblad in de gewenste kleur, Grafiet in mijn geval.

DIY dienblad

Ook hier verfde ik twee lagen om het geheel mooi dekkend te krijgen. Nadat de verf droog is kun je de panterprint stickers voorzichtig verwijderen. Gebruik hier eventueel een speld voor om een randje op te wippen. Nadat alle stickers zijn verwijderd geef je het dienblad nog een laag vernis. Zo is het meteen beschermd voor gebruik. Ik gebruikte daar deze handige Rust Oleum vernis spuitbus voor.

Het eindresultaat

En dan is het tijd om het eindresultaat te showen :) Ik vind het dienblad zo gaaf geworden. Ik gebruik hem met allemaal mooie warme kaarsen erop. Staat zo ontzettend gezellig in deze herfstmaanden. Toch helemaal tof als je zo een oud accessoire (of iets dat je bij de kringloop vindt) weer helemaal van nu kunt maken. Zo heb je dubbel plezier van je aankopen!

DIY dienblad

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met dit DIY recycle een oud dienblad project en dat jij de komende periode ook lekker aan de slag kan in huis. Op zoek naar nog meer ideeën en inspiratie? Bekijk dan zeker even de Rust Oleum inspiratiepagina.

Liefs Lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving