fbpx
HHL magazine
Yes, er is weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier
17 november 2020

DIY dennenappel krans

dennenappel krans

Ik maak het hele jaar door graag DIY projecten, maar deze tijd van het jaar vind ik het toch extra leuk! Het is zo fijn om alles gezellig te maken voor deze winterse maanden dat we veelal binnen leven. Dit keer maakte ik een DIY dennenappel krans met natuurlijke materialen.

Ik heb het geluk dat ik bij het maken van DIY projecten regelmatig handige nieuwe tools mag uitproberen. Dat vind ik echt het leukste om te doen :) Bij dit project mocht ik het Dremel lijmpistool uitproberen. Ik vind een lijmpistool een heel handige tool want je kunt er heel veel mee, maar ik vind ze niet altijd handig en netjes werken, Dus ik was erg benieuwd naar de Dremel versie. Ik besloot een mooie dennenappel krans te maken!

Dremel 930 lijmpistool

De Dremel 930 is een lijmpistool met twee temperatuurstanden dat speciaal geschikt is voor gedetailleerd lijmen. In de lage temperatuurstand is het gereedschap ideaal voor een groot aantal creatieve hobbyklussen zoals scrapbooking, decoratie, kleur lijmen op glas enz. Samen met de kleurensticks kun je ook nog eens prachtige versieringen maken.

Voor lichte doe-het-zelf-klussen rond het huis zoals het lijmen van keramiek, hout, kunststof, glas, gebruik je de hoge temperatuurstand. Dankzij zijn precisietip met anti-druipvoorziening mors je geen lijm op je project of ondergrond.

Vooral dat laatste sprak me erg aan, want die klodders lijm overal of dat het lijmpistool gewoon leegloopt als je het aan de kant legt vind ik echt heel hinderlijk. Maar eerlijk waar, dit lijmpistool werkt top! Als je hem neerlegt of zet loopt er geen lijm uit, hij sluit direct af. Ideaal die Dremel lijmmat erbij, als je zelf per ongeluk toch een druppel lijm op de mat drukt, krap je die er na afkoelen zo vanaf. Zo voorkom je vlekken op je tafel.

Wat heb je nodig voor dit project?

Ik ben gek op natuurlijke materialen en gebruikte die in deze krans waarmee ik meteen ook wat restjes verf opmaakte.

 • Dennenappels
 • Krans (ik gebruikte een strokrans)
 • Dremel Lijmpistool
 • Dremel Lijmpatronen
 • Dremel Lijmmat
 • Kleine potjes verf in je favoriete kleur
 • Oude krant
 • Ophanglint (ik gebruikte jute lint)
Hoe ga je te werk?

De eerste stap is het verven van de dennenappels. Ik gebruikte hier drie verschillende tinten groen voor, deze potjes had ik nog over van andere projecten. Verf of de bovenkant of de onderkant van de dennenappel in een kleur. Laat ze daarna allemaal goed drogen (minimaal 24 uur) op een oude krant of vuilniszak.

Nu kun je aan de slag met het lijmpistool :) Lijm de dennenappels een voor een op de krans, zorg dat je dit dakpansgewijs doet zodat je de strokrans niet meer ziet. Voor dit project gebruikte ik het lijmpistool op de warmte stand. Hou de dennenappels even goed vast in de lijm en voilà, ze zitten vast!

Ga zo door totdat de hele krans bedekt is met dennenappels. Wissel de kleuren mooi af zodat je een prachtig ton sur ton effect krijgt. Wat een plaatje he? Ik vind hem zo ontzettend mooi geworden. Ik hang deze lekker in mijn eigen huis haha maar het is ook een prachtig cadeau voor je dierbaren. Iedereen was meteen enthousiast toen ze hem zagen hangen. Supertof dat je zelf zulke mooie accessoires kunt maken.

Het Dremel lijmpistool is een echte aanvulling op mijn DIY tools, ik ga meteen bedenken wat ik er allemaal nog meer mee kan maken. Ook de gekleurde patronen vind ik erg tof. Maak jij ook regelmatig DY projecten met een lijmpistool?

Wil jij ook een mooie krans maken? En wil jij dit handige lijmpistool ook meteen in huis hebben voor je volgende DIY projecten? Je vindt de Dremel 930 hier in de webshop bij Bol.com.

Fijne dag!

Liefs Lies

5 reacties op “DIY dennenappel krans”

 1. Miranda schreef:

  Superleuk Lies!
  Weer wat voor mijn kerstlijstje.
  Eindelijk één die niet lekt

 2. Arja schreef:

  Dit klinkt en leest als één van de betere, want andere gaan gewoon door met lijmen, en dat werkt zo niet fijn. En vindt deze krans geweldig leuk, wat een idee om ze te verven.

 3. greet siebens schreef:

  Oh wat een tof idee !!

  Ga ik ook proberen; super tof gedaan !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving