29 november 2020

DIY kerstlampjes maken

Ben jij ook al lekker in huis bezig? Om alles gezellig te maken voor deze o zo rare decembermaand die eraan komt? Alles is natuurlijk anders, maar daarom ga ik het extra gezellig maken met lichtjes dit jaar en maakte ik deze DIY kerstlampjes.

Peacock and Peony

Laatst was ik voor HHL magazine lekker aan het online shoppen bij Peacock and Peony en zag ik daar toch een aantal toffe metalen frames, Ik dacht daar ga ik iets leuks mee maken voor in huis :)

Maan

Ik koos voor de ster en de maan en ik stopte ook meteen het mooie gouden Bobbiny koord in mijn winkelmandje want dat wilde ik ook gebruiken. Ik wilde twee verschillende dingen uitproberen en ik begon met het omknopen van de maan. Ik gebruikte een simpele knoop die van zichzelf ronddraait om het frame en vind hem supertof geworden!

Nadat de hele maan was omknoopt wikkelde ik er nog een lichtsnoer omheen, zo’n hele fijne die op batterijen gaat. Ik vind het me toch gezellig staan en het is een project dat je binnen 2 uur af hebt. Dus snel klaar en een groots en gezellig resultaat.

Ster

De ster wilde ik omhaken in plaats van omknopen, daar wilde ik namelijk een vallende ster van maken. Door hem te omhaken met vasten kun je er makkelijk franjes aanknopen. Het geeft een heel ander maar ook superleuk resultaat. En dit project is helemaal snel klaar! Tip: gebruik een iets grotere haaknaald dan normaal. Nadat de hele ster is omhaakt en de franje op hun plek zitten kun je ze uitkammen. Dat geeft ene extra speels effect. Ook in de ster kun je natuurlijk gezellige lampjes wikkelen. Hang hem aan de muur, aan een kast of deurklink of maak hem vast op een mooie cadeau. Hij steelt gegarandeerd de show.

Gezellig zo hè! Inmiddels hangt de maan met lichtjes in de slaapkamer en dat staat ook heel leuk op de groene muur. Maar ze staan ook geweldig als accessoires in kinderkamers. Wil je ook aan de slag met dit project? Je shopt hier bij Peacock and Peony alle materialen gemakkelijk bij elkaar.

Liefs Lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving