26 maart 2021

Vrolijke eitjes haken (gratis haakpatroon)

vrolijke eitjes haken

Het is alweer bijna Pasen, ik vind het zo bizar dat de tijd zo snel voorbij vliegt. Ook nu ik al meer dan een jaar thuiswerk en we bijna nergens naartoe kunnen vind ik de tijd nog steeds voorbij vliegen. Het is alweer de tweede Pasen in een lockdown, ongelofelijk toch! Om de moed erin te houden probeer ik af en toe weer eens lekker even te haken. Ik had nu helemaal zin in een grappig paasprojectje en daarom ging ik deze vrolijke eitjes haken.

Veelzijdige eieren

Ik haakte deze grappige eieren voor in mijn paastakken. Maar ook los van de paastakken kun je er hele leuke dingen mee doen. Denk aan een leuk eitje op een paascadeautje of op tafel tijdens het paasontbijt. Op een bestekzakje op gewoon als vrolijke confetti. Je hebt er met gemak een heleboel gehaakt in een uurtje tijd, het kost niet veel aan materiaal en het staat zo ontzettend leuk!

Ik gebruikte één bol katoen in het geel en in een bol in het ecru van Xenos.nl en haaknaald 3 mm. Uit die twee bollen kun je echt enorm veel eitjes halen. Daarnaast heb je nog hobbylijm, een schaar en een stopnaald nodig. Het is echt een leuk snel budget projectje dat je zo even tussendoor kunt maken.

Je haakt de eitjes als volgt:

Voor het witte gedeelte:

Zet om te beginnen een magische ring op (of haak 2 lossen en haak in de 2e losse vanaf de haaknaald als volgt) met wit en haak daarin: 3 lossen (of een dubbel opzetstokje), 2 dubbele stokjes, 3 stokjes, 5 halve stokjes, 3 stokjes en sluit de ring daarna met een halve vaste in de 3e van de beginlossen. Trek de ring aan zodat er een eitje ontstaat.

Voor het gele gedeelte:

Zet een magische ring op en haak daarin 8 vasten, trek de ring strak aan en hecht af.

Werk de draadeinden netjes weg in het haakwerk. Laat het bovenste witte draadje eventueel wat langer om meteen een ophanglusje te hebben. Lijm het gele deel netjes op het witte gedeelte met de hobbylijm en ligt het eitje heel goed drogen. klaar ben je!

Staat toch helemaal te gek op tafel! Ik word er echt vrolijk van al die kleine eitjes. Je kunt ze natuurlijk ook naar iemand opsturen. Gewoon in een leuke paaskaart om te laten weten dat je aan ze denkt of ze mist. Ik word zelf altijd enorm vrolijk van een leuk berichtje in de brievenbus. Ga jij ook vrolijke eitjes haken? Tag me dan vooral even, dat vind ik enorm leuk om terug te zien op Social media.

Wil jij alle benodigdheden meteen in hui halen? Bestel ze dan via Xenos.nl, ze hebben een hele leuke craft afdeling :) Heel veel plezier met haken!

Liefs Lies

Dit bericht is in samenwerking met Xenos.nl gemaakt en bevat affiliate links.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving