9 april 2021

DIY voorjaarskrans met mini vaasjes

Wat fijn is het toch altijd als het weer lente is! Ik krijg meteen meer energie en zin om leuke dingen te maken. Ik zag bij Xenos een set met hele schattige kleine vaasjes, die wilde ik hebben. Daarom bedacht ik een DIY voorjaarskrans met mini vaasjes en ging aan de slag met fijne voorjaarsbloemen.

Deze mini vaasjes zijn op heel veel manieren te gebruiken, ik gebruik ze nu in een krans. Maar ze kunnen ook in een mooie tak, aan een wandhanger of in de kerstboom. Je kunt er zoveel leuks mee maken. Ik koos ervoor om de basis van de kransvorm op te vullen met eucalyptus groen, dat ruikt meteen zo lekker.

Wat heb je nodig?
  • Kransvorm met doorsnede van ongeveer 30 cm
  • Mini vaasjes met clip
  • Voorjaarsbloemen
  • 2 bossen eucalyptus
  • IJzerdraad
  • Schaar
Aan de slag!

Omwikkel de kransvorm dakpansgewijs met de eucalyptus. Pak daarvoor steeds een groepje eucalyptus bij elkaar en bind dat met de steeltjes aan de krans vast. Doe dit d.m.v. het ijzerdraad en strak om heen te wikkelen. Zo schuif je steeds een stukje op, dus het volgende bosje eucalyptus komt over de steeltjes van het vorige groepje. Zo ga je door totdat de hele krans is bedekt met eucalyptus.

Nadat de hele krans bedekt is ga je hem nog wat meer in vorm binden. Bevestig waar nodig nog wat ijzerdraad om de krans heen zodat hij mooi rond loopt. Daarna kun je de vaasjes er in klippen. Doe dit mooi verdeeld over de hele krans. Knip de voorjaarsbloemen kort af en verdeel ze over de vaasjes. Hoe meer verschillende bloemen, hoe vrolijker het resultaat wordt.

Staat toch helemaal vrolijk op tafel! Je kunt de krans natuurlijk ook ophangen als je dat leuker vindt. Dan moet je alleen de vaasjes er anders op vast klippen. Wil jij ook meteen met dit project aan de slag? Je kunt deze leuke mini vaasjes per 3 kopen bij Xenos.nl.

Dit bericht is in samenwerking met Xenos.nl en bevat affiliate links.

Eén reactie op “DIY voorjaarskrans met mini vaasjes”

  1. Arja schreef:

    Wat ontzettend leuk weer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving