11 juni 2021

Madeliefjes haken (gratis haakpatroon)

Ik ben gek op vrolijke fashion en helemaal in de zomer! Overal zie ik leuke gezellige jeansjasjes en blouses voorbij komen waar ik gek op ben. Ik hou ook heel erg van gehaakte kleding. Ik vind het ontzettend tof om te zien hoe je zo kleding kunt customizen en recyclen. Iets ouds lijkt weer nieuw en je hebt er meteen weer een aantal jaar plezier van! In dit bericht deel ik gratis haakpatroon om madeliefjes te haken met jullie.

Unieke outfits

Een tijdje terug zag ik bij een kledingwinkel voorbijkomen dat ze een blouse hadden binnengekregen waar bleek vlekjes op zaten. Deze werd natuurlijk afgeschreven want hij is niet verkoopbaar als nieuwe blouse. Maar het idee dat hij de prullenbak in zou gaan vond ik erg zonde. Het model en de stof is echt supermooi en ik wist meteen dat ik er wat van kon maken. Toen ik Els vroeg of ik mijn idee mocht uitproberen op die blouse vond ze dat helemaal leuk en stuurde ze de blouse naar me toe.

Ik wilde al een tijdje iets doen met madeliefjes, die zijn natuurlijk helemaal HOT! Dus besloot ik lieve madeliefjes te haken voor op de plekjes op de blouse. Op deze manier kun je natuurlijk allerlei dingen opleuken en deze madeliefjes zijn voor zoveel verschillende projecten te gebruiken. Ik deel het patroon van deze vrolijke bloemen da ook graag met je.

Haakpatroon madeliefjes

Je kunt de lengte van de blaadjes eenvoudig aanpassen door meer lossen te haken. Ook kun je de grootte van de bloem aanpassen door meer vasten in het hartje te haken. Wil je liever meer blaadjes? Haak dan ook het hartje groter zodat je meer steken hebt om de blaadjes over te verdelen.

Je hebt nodig een bolletje offwhite en gele katoen. Ik gebruikte het katoen haakgaren van Xenos.nl haaknaald 3 mm.

Toer 1: Zet een magische ring op met geel en haak daarin 5 vasten.

Toer 2: Haak in elke vaste 2 vasten (10). Hecht nu de gele draad af met een halve vaste en haak verder met offwhite.

Toer 3: Hecht de offwhite draad aan in een vaste en haak 7 lossen. Haak in elke losse 1 stokje, begin in de 3e losse vanaf de haaknaald. Sluit dit blaadje daarna met 1 halve vaste in de volgende vaste. Herhaal deze stap nog 4 keer zodat je in totaal 5 blaadjes hebt gehaakt en het hele hartje rond bent.

Toer 4: Haak met offwhite rondom het bloemetje in elke steek 1 vaste. Gebruik indien nodig, als het iets opkrult ene grotere haaknaald voor deze toer. Hecht daarna af en werk de draadeinden netjes weg in het bloemetje.

Haak op deze manier zoveel madeliefjes als dat jij nodig hebt voor jouw project.

Dit is het eindresultaat van mijn geredde blouse. Als extra maakte ik ook nog een stuk kant aan de mouwen vast. Ik vind het helemaal tof geworden. Uniek, zomers en handmade! En ik heb daardoor ook nog een kledingstuk van de vuilnisbak gered. WIN-WIN toch?

Ik ben benieuwd wat jij met deze vrolijke madeliefjes gaat doen. Je kunt er natuurlijk van alles mee doen. Naai ze op een kussenhoes, maak er een kleed of sjaal van of plak ze op een cadeautje. Mocht je ze haken, deel het dan gerust met mij, ik vind het ontzettend leuk om te zien. Wil je meteen het materiaal shoppen voor dit project, ga dan meteen naar de craft shoppagina van Xenos.nl

Liefs Lies

Dit bericht is in samenwerking met Xenos.nl opgesteld en bevat affiliate links.

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Eén reactie op “Madeliefjes haken (gratis haakpatroon)”

  1. Margaret schreef:

    Goed dat jij de blouse hebt gepimpt en de blouse zo een goed leven geeft. Hij staat je leuk.

    Fijn weekend, Margaret

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving