27 augustus 2021

DIY hippe spiegels maken

DIY hippe spiegels

Wat geeft het toch een kick als je iets zelf hebt gemaakt en het er precies zo uitziet als in je gedachten he! Dat vind ik toch wel het allerleukst aan het DIYen. Dit keer ging ik aan de slag met DIY hippe spiegels in samenwerking met Xenos.nl.

Dit DIY project is echt mega simpel en je hebt er ook niet veel voor nodig. Wat wel onmisbaar is voor dit project, zijn de mooie houten (ijs)stokjes en een lijmpistool, die je beide in de hobby pagina van Xenos.nl vindt. Ook is een spiegelglas natuurlijk nodig om een spiegel te maken. Je kunt eventueel een oud spiegelglas gebruiken of er een kopen. Ik gebruikte een spiegel met 20 cm doorsnede.

Wat heb je nodig?
  • 2 pakjes houten stokjes per 50 stuks (Xenos.nl)
  • Lijmpistool (Xenos.nl)
  • Spiegels (eventueel een oude)
  • Ophanghaakjes (Bouwmarkt of Xenos.nl)
Aan de slag:

Ik koos voor twee verschillende spiegels omdat ik die samen met mijn al bestaande collectie spiegels van Xenos.nl echt te gek vindt staan aan de muur. Ze verkopen echt te gekke bamboe en raffia spiegels en die geven zo’n fijne sfeer aan je muur. Voor de zonnespiegel lijm je rondom stokjes vast aan de achterkant met een tussenruimte van ongeveer een halve centimeter. Super simpel en zo klaar, maar het geeft wel een heel tof resultaat.

Voor de ster achtige spiegel heb je iets meer puzzelinzicht nodig haha. Hierboven zie je een foto van de achterkant van de spiegels waarop je kunt zien hoe je de ster figuur opbouwt uit ruiten. Je begint met het maken van een geraamte op de achterkant van de spiegel. Je maakt hiervoor eerst een plus +, daarna lijm je tussen alle stokjes van het kruis nog een stokje in. Allemaal met een evenredige afstand van elkaar, je krijgt zo als het ware allemaal V ’s.

Dan is de onderkant van de ruitvorm klaar. Nu lijm je aan de bovenkant van de al vastzittende stokjes weer een stokje. Dit keer maak je weer V vormen maar nu ondersteboven zodat de ruit sluit en je punten krijgt. Lijm de twee bovenste uiteinden van de stokjes ook weer aan elkaar vast om de punt vast te zetten. Klaar ben je! Laat alles natuurlijk eerst heel goed drogen en uitharden voordat je ze ophangt.

Om ze op te hangen kun je het beste een haakje plakken op de achterkant van het spiegelglas. Je vindt dit soort handige haakjes in de bouwmarkt. Maar je kunt ook eventueel deze haakjes van Xenos (ondersteboven) gebruiken.

Ik ben ontzettend benieuwd naar jouw DIY hippe spiegels! En mocht jij nog een ander tof idee hebben met de houten stokjes? Laat het vooral weten in een reactie onder dit bericht. Zo inspireren we elkaar :)

Lies Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving