6 augustus 2021

DIY zomerse inktvisjes maken

Ik heb weer een heel leuk en simpel zomers DIY project voor jullie. Je kunt namelijk zelf deze leuke DIY zomerse inktvisjes maken! Dit project is ook ontzettend leuk om met kids te maken. Het kost niet veel tijd en je hebt er niet veel voor nodig, waardoor het ook een budgetproof project is.

Wat je nodig hebt is haakkatoen in verschillende kleurtjes en eventueel deze schattige oogjes. Let wel op dat je die er niet op plakt als er kleine kinderen met de inktvisjes spelen. Die zijn uiteraard niet kids Proof. Dan kun je er beter voor kiezen om de oogjes erop te tekenen. Omdat ik de inktvisjes gebruik als sleutelhanger of mobiel koos ik voor de plakoogjes uit deze Xenos.nl knutselemmer.

Je begint met het maken van het inktvisje zoals je een tassen maakt. Je wind ongeveer de helft van de bol katoen op om bijvoorbeeld een boek, een stuk karton of je gebruikt een echte tasselmaker. De afmeting moet ongeveer tussen 15 cm en 18 cm zijn. Of anders als je een andere maat inktvis wilt maken. Bind daarna met een stukje draad, aan één van de korte kanten van het boek alle draadjes samen. Haal alle draden daarna van het boek af. Knip alle draden onderaan in het midden door. Bind op ongeveer 2,5 cm vanaf de bovenkant (waar je alle draadjes al bij elkaar hebt gevonden) nog een draadje rondom alle draadeinden. Zo maak je het bolletje voor het koppie van de inktvis.

Verdeel de draadeinden in 8 gelijke groepjes, verdeel elk groepje in drie gelijke delen waarna je er een vlecht mee maakt. Knoop het einde van de vlecht af met een draadje. Je krijgt zo de 8 tentakels van de inktvis. Afhankelijk van wat je ermee gaat doen bevestig je nu de oogjes op het koppie. Je kunt dit doen met een lijmpistool of met secondeslijm. Nogmaals dit is niet voor kleine kids dus zorg ervoor dat je de oogjes dan weglaat en teken ze er bijvoorbeeld op met viltstift.

Ga jij deze DIY zomerse inktvisjes ook maken? Deel het dan gerust op Instagram of Facebook en tag mij in het bericht. Ik vind het ontzettend tof om te zien hoe de jouwe zijn geworden.

Fijne zomer!

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving