22 oktober 2021

DIY warme deken met rand haken

Deken met rand haken

Zit jij in de herfst en winter ook zo graag lekker onder een warm plaid? Ik vind het echt genieten met een warme deken op de bank zitten. En dan het liefst ook nog met kat Kees erbovenop op schoot :) Leuke serie en een kop thee erbij, dat zijn toch wel de ultieme relax avonden. Met het fijne katoen garen van Xenos.nl gaf ik dit plaid een geheel nieuwe look! Ik deel het haakpatroon van deze rand in dit bericht: DIY warme deken met rand haken.

Warme avonden!

Ik gebruikte dit heerlijke beige fleece plaid van Xenos.nl. Xenos.nl heeft een heerlijke collectie plaids waar je de hele winter warm mee blijft. Het katoen garen van Xenos haakt ontzettend fijn en is in meerdere kleuren verkrijgbaar. De kleuren wisselen mee per seizoen, zo kun je dus iedere paar maanden nieuwe kleuren vinden. Je vindt het garen zowel in de winkels als online. Ik gebruikte in totaal 3 bollen haakkatoen en haaknaald 3,5 mm.

Hoe ga je ter werk?

Om te beginnen heb je houvast nodig om te haken aan het fleece plaid. Dat doe je door met een naald met scherpe punt de hele rand langs te gaan en een festonsteek te naaien. Laat tussen de steken een ruimte van ongeveer 1 cm en zorg dat je totaal aantal steken deelbaar zijn door drie.

Daarna kun je beginnen met haken.

Toer 1: Hecht de draad aan in een feston steek en haak 3 lossen om hoogte te creëren, haak nog 2 stokjes om diezelfde festonsteek. Haak daarna om iedere festonsteek 3 stokjes. Sluit de toer met 1 halve vaste in de derde losse van het begin van de toer.

Toer 2: *Haak 8 lossen, haak een vaste tussen het derde en vierde groepje*. Herhaal het gedeelte tussen de * tot het einde van de toer. Sluit met een vaste voor het groepje waar je deze toer begon.

Toer 3: *Haak 7 stokjes om de lossenboog, haak nu een picot van 3 lossen, haak daarna nog 7 stokjes om dezelfde lossenboog*. Herhaal het gedeelte tussen de * tot het einde van de toer. Sluit met een halve vaste voor het groepje waar je deze toer begon. Nu kun je de draad afhechten en netjes wegwerken in de gehaakte rand. Gebruik hiervoor de naald en trek het draadeinde door de steken van de laatste toer.

Ga jij ook aan de slag met de DIY warme deken met rand haken? Deel jouw resultaat dan met mij door het online te delen met de #happyhandmadeliving Superleuk om zo ook elkaar te kunnen inspireren.

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving