29 oktober 2021

DIY yarn bowl met Dremel

DIY yarn bowl

Vind jij die yarnbowls ook zo mooi? Ik vind ze vaak echt prachtig! Maar ze zijn meestal ook best kostbaar in de aanschaf. Wat als ik je vertel dat je ze ook zelf kunt maken. Met Dremel® kun je namelijk oneindig veel! Ik ging aan de slag met de Dremel®multitool 4250 en maakte mijn eigen unieke DIY yarn bowl met Dremel. Ik vond een mooie houten schaal en dacht daar kan ik een prachtige yarn bowl van maken!

De Dremel® 4250 is echt een prachtige machine! Hij heeft veel power en je kunt er daardoor zoveel mee doen. Frezen, boren, schuren, polijsten, graveren etc. Voor deze unieke yarnbowl ging ik voor het eerst frezen met het bovenfreeshulpstuk. Dit was zo ontzettend gaaf om onder de knie te krijgen, maar het vroeg uiteraard wel wat oefening :)

Dremel® multitool 4250

Wanneer je hout bewerkt of andere klusprojecten om handen hebt waarbij je moet frezen, verander je je Dremel Multitool met dit hulpstuk in een bovenfrees. Je hebt dan dus geen aparte bovenfrees nodig. Met dit ene hulpstuk kun je de mutlitool gebruiken om cirkels te frezen, letters en symbolen te snijden en inlegwerk te maken. Ik gebruikte hem om de krul uit de schaal te frezen, je hebt zo namelijk goede houvast tijdens het frezen. Wil je in een rechte lijn frezen? Gebruik dan de randgeleider die wordt meegeleverd bij het bovenfreeshulpstuk.

Eerst oefende ik een heleboel keren op een houten plankje, een kom is natuurlijk rond en dat maakt het nog net wat moeilijker dan om op een plat stuk te frezen. Daarom wilde ik wel echt eerst te smaak te pakken hebben voordat ik de kom ging bewerken. Met hulp van mijn mega handige buurman lukte dat al vrij snel! Nadat ik verschillende frees tips had uitgeprobeerd en de juiste diepte had bepaald durfde ik aan het echte werk te beginnen. De houten kom!

Frezen voor beginners!

Eerst teken je de vorm van de krul op de kom af, daardoor heb je een goede leidraad voor het freeswerk. Daarna heb ik de krul eerste halverwege in de kom gefreesd zodat ik wat meer houvast heb voor het helemaal uitfrezen. Dat hoeft natuurlijk niet, maar vond ik zelf wel heel fijn.

Daarna pakte ik de langere frees en heb ik de hele krul eruit gehaald. Het is gewoon in één keer gelukt en ik vond het zo tof om te doen! Natuurlijk moet je de krul nog wel nog netjes afwerken. Allereerst door de randen netjes glad te schuren met de schuur tip. En met een afrondingsfreesje met leipen ronde ik de hoeken netjes af. Dan zijn de randjes meteen heel glad en netjes afgerond. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk en fijn als je er een wol in gaat gebruiken.

Hierboven zie je goed welke stappen in heb genomen. Ik moet zeggen ik heb het echt helemaal te pakken dat frezen. Natuurlijk kan het nog veel beter, maar ik merk echt dat oefenen heel erg helpt en ik heb nu zin om nog veel meer projecten te gaan maken. Het is echt ontzettend gaaf om te doen! En zeg nou zelf, het is toch een plaatje van een yarn bowl geworden?

Ik gaf mijn exemplaar natuurlijk ook nog een panterprintje. Dat graveer je er gemakkelijk in met de Dremel graveer tips. Omdat de Dremel multitool 4250 een wat zwaarder apparaat is vond ik het fijner werken met de flexibele as. Dit is een verlengstuk dat veel lichter is waarmee je gemakkelijk vanuit de hand kunt werken. Er is ook een handige standaard te verkrijgen waaraan je de Dremel mutlitool ophangt zodat je gemakkelijk kunt werken met de flexibele as.

DIY yarn bowl met Dremel

Ik wil nog heel veel meer projecten maken met deze geweldige Dremel multitool en accessoires. Het is echt heerlijk om jezelf steeds uit te dagen met nieuwe ideeën en projecten. Daar geniet ik zo ontzettend veel van. Wil jij meer informatie over deze geweldige multitool? Je leest er alles over op de Dremel website.

Ik ga de komende tijd nog veel meer oefenen zodat ik jullie nog meer toffe DIY projecten kan laten zien!

Liefs Lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving