5 november 2021

DIY multifunctioneel dienblad met Bosch

DIY multifunctioneel dienblad

Never not klussing hier! Of eigenlijk moet ik DIYen zeggen, want echt klussen is het niet volgens mij man :) Ik vind het heerlijk om unieke accessoires te maken voor in huis en dan het liefst met fijne handzame gereedschappen. Van Bosch mocht ik een aantal hele handige tools uitproberen en maakte ik een DIY multifunctioneel dienblad!

Ik werk nog steeds heel veel thuis, vind ik echt heerlijk! Ik werk voornamelijk aan de eettafel omdat ik daar gewoon het fijnst zit. De woonkamer is lekker licht en de eettafel is net een groot bureau. Ik zocht nog steeds een goede laptop verhoging om mee te werken. De meeste verhogers zijn foeilelijk om te zien en die wil je zeker niet in de woonkamer hebben staan.

Daarom dacht ik, zou ik niet een standaard kunnen maken dat zonder computer ook gewoon heel mooi is. Een dienblad waar je ook mooie accessoires, kaarsen of planten op kunt zetten. Zodat hij gewoon de hele week op tafel kan blijven staan. Twee accessoires in één! Zo ging ik aan de slag met dit leuke DIY project multifunctioneel dienblad in samenwerking met Bosch.

DIY met Bosch

Ik beschrijf in het stappenplan hieronder hoe ik mijn dienblad heb gemaakt. Uiteraard kun je de hoogte en lengte gemakkelijk aanpassen aan jouw wensen. Ik kocht bij de bouwmarkt hardhouten latjes van 2,5 cm hoog en 0.8 cm dik. Ik heb in totaal 12 latjes van 44 cm (liggende latjes) en 22 latjes van 20 cm (staande latjes) gebruikt. Deze zaag je na het aftekenen gemakkelijk af met de Bosch Universal Saw 18V-100. Met deze decoupeerzaag zaag je gemakkelijk en snel recht. Zaag alle latjes op maat en let op dat ze allemaal precies even lang zijn, schuur ze daarna licht op zodat alle kanten glad zijn.

Of het nu gaat om het zagen van parket of het maken van planken, de UniversalSaw 18V-100 op accu pakt het allemaal aan. Deze biedt een zaagdiepte van 100 mm in hout en max. 8 mm in staal en wordt geleverd met een assortiment handige accessoires. Deze decoupeerzaag levert met snelheid een topklus door een 4-traps pendelmechanisme dat het zaagblad zelfs door de hardste materialen duwt. Ervaren en beginnende doe-het-zelvers zullen de comfortabele, zachte aanloop en de instelbare toerentalregeling van de toerentalschakelaar weten te waarderen, evenals het SDS-systeem waarmee zaagbladen comfortabel en eenvoudig kunnen worden gewisseld. Wat zo ideaal is aan deze Bosch machines is dat ze allemaal dezelfde accu gebruiken. Zo kun je gemakkelijk onderling wisselen en hoef je er geen andere accu’s bij te kopen.

Accuklopboorschroevendraaier met twee standen

Nadat je alle latjes op maat hebt gezaagd kun je beginnen met het in elkaar schroeven van de losse delen. Doe dit steeds per 4 latjes, twee lange latjes met twee korte latjes aan de uiteinden ertussen. Leg de onderdelen op elkaar en begin met het voorboren. Let op! Boor niet door het onderste latje heen, maar zorg dat je halverwege dat latje stopt. Schroef daarna de schroef in de latjes, ook die wil je niet te lang nemen, dit zorgt er namelijk voor dat je aan één kant helemaal niets ziet en meteen nette afwerking hebt. Bevestig zo alle groepjes aan elkaar en zorg ervoor dat je schroef in de houten lat is verzonken zodat het oppervlakte helemaal glad is. Ik gebruik de AdvancedImpact 18 accuklopboormachine.

Deze accuklopboormachine is buitengewoon intuïtief te bedienen en uiterst veelzijdig. Het kiezen van de juiste modus voor de toepassing is eenvoudig en de draairichting kan met één klik worden gewijzigd door het innovatieve elektronische schakelaarsysteem met LED-licht. De borstelloze motor levert vermogen, compactheid en uithoudingsvermogen. Deze wordt geleverd met een QuickSnap excentrisch en haaks hulpstuk voor het aanpakken van klussen op moeilijk bereikbare plaatsen, terwijl de magnetische kap en boorhouder van 13 mm zorgen voor eenvoudig wisselen tussen boren en schroeven. Met de AdvancedImpact 18 kunnen een groot aantal klussen in hout, kunststof, baksteen, kalkzandsteen en metaal worden aangepakt. 

Wanneer alle groepjes aan elkaar geschroefd zijn ga je ze tegen elkaar plannen zodat er een geheel ontstaat. Doe dit met houtlijm en lijmklemmen en zorg ervoor dat aan beide buitenkanten een schroefloze lat zit. Dit geeft een mooie afwerking waarbij de aan de buitenkanten helemaal geen schroeven ziet. Let op, het lijmen moet moet heel secuur gebeuren. Alle hoeken moeten haaks staan zodat het dienblad straks goed recht staat. Doe dit steeds per groepje en laat het dan goed drogen. Daarna is je dienblad bijna klaar! Haal de lijmklemmen eraf en schuur de hoeken mooi glad indien nodig.

Ik werk heel graag in de tuin als ik DIY projecten maak, maar ook buiten kan er natuurlijk rotzooi ontstaan van het DIYen. Daarom ben ik ook echt enorm happy met het laatste nieuwe apparaat van Bosch. Namelijk deze nat en Droogzuiger Advanced Van 18V-8. Binnen no time had ik de hele houten vlonder weer netjes opgeruimd!

De draagbare AdvancedVac 18V-8 is de 3-in-1 allround-stofzuiger voor het verwijderen van vuil en opblaastaken binnen- en buitenshuis. Dankzij een handig accessoire-assortiment behoren nat en droog vuil of stof evenals grof en fijn puin rondom het huis, in de tuin, auto of camper snel tot het verleden. De stofzuiger kan eenvoudig worden aangesloten op elektrisch gereedschap van Bosch Home & Garden zoals de decoupeerzaag hierboven. Dit is een 3-in-1 stofzuiger die ook pompt en (op)blaast met een geïntegreerde opblaasfunctie, zodat deze handig is voor het wegblazen van bladeren in de tuin of het opblazen van luchtbedden en waterspeelgoed. Ik kan werkelijk niet wachten tot ik mijn auto moet schoonmaken en ik hem daarvoor ook kan uitproberen :)

Het eindresultaat!

Terug naar het eindresultaat van het multifunctionele dienblad. Ik ben er echt heel erg blij mee, het is een aanvulling op ons interieur maar daarnaast is hij ook nog super handig. Door de latjes heeft het een heel trendy uitstraling en past hij in elk interieur of kantoor. Vind jij hem ook zo tof geworden? Je kunt hem heel gemakkelijk zelf maken naar jouw wensen. Deel jouw resultaat van de DIY multifunctioneel dienblad met Bosch met ons via #DIYwithBosch en #happyhandmadeliving. Zo kunnen we elkaar inspireren!

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving