21 december 2021

100 broodrecepten vanuit de hele wereld

100 broodrecepten uit de hele wereld

Vind jij zelfgebakken brood ook zo heerlijk? Van Azië tot Europa, van het Midden-Oosten tot India, van van Latijns Amerika tot de Verenigde Staten: ieder land heeft zijn eigen tradities rond het bakken van brood. In Wereldbroden vind je 100 heerlijke internationale recepten om je eigen brood te bakken. In het afgelopen jaar zijn mensen in Nederland en Vlaanderen massaal brood gaan bakken. Deeg kneden is een rustgevende bezigheid en de geur van versgebakken brood geeft een gevoel van geborgenheid. Een heerlijk ambachtelijk product dat ook nog eens ontspanning en voldoening brengt. 

Van Forte culinair mag ik een heerlijk recept uit het boek Wereldbroden van Sophie Dupuis-Gaulier met jullie delen. Voor de andere 100 broodrecepten vanuit de hele wereld kun je het boek aanschaffen in de boekhandel of online, voor je het weet is het je nieuwe lifestyle haha.

Het recept dat ik met jullie mag delen is de Pain de Jesus

Benodigdheden:

2 stuks • (VOOR)BEREIDEN: 25 MIN. • RUSTEN: 10 MIN. • RIJZEN: 2 UUR BAKTIJD: 20 MIN. 

  • 1 zakje gedroogde gist (8 g) 
  • 180 ml lauwwarme melk
  •  500 g tarwebloem (T45)
  • 40 g poedersuiker 
  • 1⁄2 tl zout
  • 3 eieren
  • 100 g koude boter 
  • 20 g parelsuiker 

Bereiding:


Los de gist op in de helft van de lauwe melk en laat 10 minuten rusten. 

Meng de bloem, poedersuiker, het zout en 2 eieren in de mengkom van een mixer met deeghaak en kneed 2 minuten op gemiddelde snelheid. Voeg de resterende lauwe melk en het gistmengsel toe en snijd de koude boter er in stukjes boven. Kneed alles in 8 minuten op gemiddelde snelheid tot een glad deeg dat niet meer aan de wand van de kom plakt. Dek af en laat op een warme plek 1 uur rijzen. 

Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in 2 gelijke stukken. Verdeel nu elk stuk in drie ongelijke stukken (2 kleine en 1 groter) en vorm daar bolletjes van. 

Leg voor elk broodje 3 bolletjes tegen elkaar aan op een met bakpapier beklede bakplaat, met het grotere bolletjes tussen de twee kleinere. Dek af en laat op een warme plek 1 uur rijzen. 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het resterende ei los en bestrijk de broodjes ermee. Bestrooi met parelsuiker en bak de broodjes in 20 minuten gaar in de oven. 

Over wereldbroden

Met recepten voor Halla (traditioneel brood voor de shabbat) uit Israël, Shokupan (superzacht Japans witbrood), Turkse Pogaca (brood met feta en peterselie), Panini en Ciabata uit Italië, Russische Prianik, Duitse Lebkuchen, Schots rozijnenbrood en nog vele andere internationale broden. 

Een heerlijk boek met makkelijke recepten en goed verkrijgbare ingrediënten. Een stevig boek dat goed open blijft liggen op de keukentafel. Dat is altijd heel fijn als je tegelijk moet bakken en kneden. De fotografie en vormgeving zijn prachtig, net als in de andere vijf delen in de serie Wereldgerechten. Ga jij ook aan de slag met 100 broodrecepten vanuit de hele wereld?

Bestel Wereldbroden van Sophie Dupuis-Gaulier voor 29,99 euro bij bol.com

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving