28 december 2021

DIY gewei kandelaar met Dremel

DIY gewei kandelaar

Ook in december ging ik aan de slag met een tof DIY project in samenwerking met Dremel. Dit keer maakte ik weer een heel persoonlijk project en weer een project van een vakantie vondst :) Namelijk een DIY gewei kandelaar met Dremel.

Hoe tof is het om van een vakantie vondst een uniek interieuraccessoire te maken! Ik hou daarvan maar dat weten jullie natuurlijk al lang. Dit gewei vond ik lang geleden op een markt tijdens onze vakantie en ik ben natuurlijk gek op herten en rendieren dus kon het niet weerstaan. Jarenlang lag het gewoon ergens in huis ter decoratie. Maar ik dacht waarom kan het niet ook meteen een functie hebben en daardoor dubbel zo mooi worden.

Inmiddels weet ik dat je met de Dremel Multitool zo’n beetje alles kan maken of aanpassen naar wens en zo kreeg dit idee nu eindelijk een plan van aanpak. Ik gebruikte ook voor dit project de Dremel®multitool 4250 en gebruikte hem bij dit project ook voor meerdere toepassingen. Ik heb ermee geslepen, geboord en geschuurd.

Allereerst begon ik met het op maat slijpen van de kaarshouders. Deze kocht ik een aantal jaar geleden en zijn eigenlijk om in een kerststukje te steken. Ze waren al prachtig maar iets de groot en plat voor op mijn gewei. En dus paste ik ze aan met de slijpschijf :) Tip, teken goed af wat je wilt wegslijpen want als dat mis gaat is meteen je project verpest. Slijp daarna alle niet gewenste delen voorzichtig weg, doe dit heel secuur en neem er de tijd voor.

Nadat je de kaarshouders op maat hebt geslepen kun je ze met het schuur opzetstukje netjes glad schuren. Pas op voor braampjes. Daarna kun je ze met beleid in de goede richting buigen. Ik vind ze zo veel mooier passen bij het gewei en ze zijn ook meteen wat moderner zo vind ik. Indien nodig kun je de kaarshouders nu ook in de gewenste kleur spuiten met spuitverf.

Als die klus is geklaard gaan we verder met het voorbereiden van het gewei. Boor met een Dremel boortje gaatjes in het gewei op de plekken war je de kaarshouders wilt plaatsen. Omdat een gewei natuurlijk niet recht of waterpas is staan ook de kaarshouders niet meteen recht. Om dit op te lossen gebruikte ik een houten deuvel (die heb jij vast ook nog wel over van een DIY pakket) waar ik eerst ook een gaatje in boorde. Daarna maakte ik er drie stukjes van met een verschillende afloop. De een met een hele schuine hoek, de ander iets minder schuin…zodat ze precies tussen de kaarthouder en het gewei passen en de kaarshouder recht zetten.

Als alle onderdelen klaar zijn hoef je ze alleen nog maar vast te zetten op de juiste plek. Maak de pinnetjes van de kaarshouders op maat door ze op de juiste lengte af te slijpen. Schuif het houten deuvel stukje op de pin en gebruik het Dremel Lijmpistool om de kaarshouders vast te lijmen op het gewei. Klaar ben je! Nu mogen die mooie kaarsen erin :) Je kunt dit project natuurlijk in vele uitvoeringen maken en het zo persoonlijk mogelijk maken. Ga jij ook met dit project aan deze DIY gewei kandelaar met Dremel? Deel jouw resultaat dan zeker even met mij, dat vind ik namelijk heel leuk om te zien!

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving