16 december 2021

Lovely Mistletoe haken

Lovely Mistletoe haken

In het patroon van de Lovely Mistletoe haken is in Happy Handmade Living magazine helaas een foutje geslopen. Daarom delen we dat superleuke patroon nu in correctie vorm hier gratis op de website. Let’s have a romantic Christmas! Met deze gehaakte mistletoe gaat dat wel lukken. Hang een leuke slinger in de deuropening, leg het op een mooi gedekte tafel of versier je cadeautje ermee. Wie weet hoeveel kussen het je oplevert. 

Benodigdheden:

 • 1 bol Yarn and Colors Epic in de kleur Cream 
 • 1 bol Yarn and Colors in de kleur Eucalyptus 
 • Haaknaald 4 mm
 • Schaar 
 • Stopnaald

Steken: 

 • Losse
 • Halve vaste
 • Vaste 
 • Half stokje

Moeilijkheidsgraad: *

Afmeting: 7 cm 

Werkwijze:

Zet om te beginnen met de Eucalyptus 10 lossen op. 

Begin te haken in de 2e losse vanaf de haaknaald en haak als volgt naar beneden: Haak 1 half stokje in de komende 4 lossen, haak 1 vaste in de komende 3 lossen, haak 1 halve vaste in de laatste 2 lossen. Haak nu wederom 10 lossen en herhaal bovenstaande voor het tweede blaadje. Haak de blaadjes daarna aan elkaar vast door 1 halve vaste te haken in de onderste steek van het eerst gehaakte blaadje. Haak als laatste een steeltje door 5 lossen te haken. Hecht daarna af en werk de draadeinden netjes weg. 

Besje: 

Zet met Cream een magische ring op en haak daar 4 vasten in. 

Toer 1: Haak 1 vaste in elke steek (4).

Hecht daarna af. Duw het bolletje in model en naai het bovenop de blaadjes. 

Liever geen losse blaadjes maar een toffe mistletoe slinger? Haak dan gewoon door na het haken van het steeltje en begin weer opnieuw me de blaadjes. Ga jij ook lovely mistletoe haken? Deel het resultaat met ons via social media door de @happyhandmadeliving te taggen. Ik ben namelijk super benieuwd hoe jullie versies eruit zien. Op zoek naar nog meer haakinspiratie? Kijk dan gerust nog even verder op mijn blog.

Liefs Lies

Eén reactie op “Lovely Mistletoe haken”

 1. Jeanette schreef:

  Heel mooi. En de foto’s die je ervan gemaakt hebt ook!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving