3 december 2021

XXL kerstkrans haken!

XXL krans

Dat ik fan ben van het mega stoere garen van wolletjebol.nl wisten jullie natuurlijk al lang. Het is zo mooi en je kunt er echt statement projecten mee maken. Ik had het idee om er een heel stoer kerstproject mee te maken. Een echte eyecatcher zeg maar, nou dat is deze XXL kerstkrans wel geworden!

DIY XXL kerstkrans haken!

Ik had nog een oude houten hoepel liggen en dacht dit kan de ultieme krans worden. Een krans vol met blaadjes mistletoe. Het is natuurlijk een hele klus om te maken, maar dan heb je ook wel echt iets bijzonders. En het is toch heerlijk om mooie DIY projecten te maken voor de feestdagen.

Midi Cotton

Ik gebruikte 2 strengen Midi Cotton in de kleur Saliegroen. Die kleur is natuurlijk mijn absolute favoriet en heel toepasselijk voor mistletoe. Maar er zijn nog veel meer prachtige kleuren te verkrijgen. Ik haakte de krans met haaknaald 20 mm. Om te beginnen haakte ik een rand vasten om de houten hoepel heen. Dan heb je houvast om de blaadjes aan te bevestigen.

Het blaadje haak je als volgt. Zet 5 lossen op met haaknaald 20 mm, laat een begindraad van minimaal 10 cm hangen om het blaadje aan de krans te knopen. Haak in de lossen als volgt: 1 halve vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald, 1 vaste in de volgende, 1 half stokje in de volgende, 1 halve vaste in de laatste. Hecht daarna meteen af en trek stevig aan.

Heel veel blaadjes

Ik haakte op deze manier in totaal 40 blaadjes en mijn hoepel heeft een doorsnede van 60 cm. Knoop de blaadjes aan de ring door ze door de lussen van de vasten te knopen. Steeds twee blaadjes tegenover elkaar. Werk alle draadeinden na het vastknopen netjes weg in de achterkant van de krans. Als laatste plakte ik er vilten kralen op voor de besjes. Dit kun je eenvoudig doen met secondelijm of het lijmpistool.

Dan is je pronkstuk klaar om te shinen! Laat zeker weten of jij deze krans ook gaat maken. Deel jouw resultaat dan met ons op social media. Wil jij dit stoere garen meteen shoppen? Dat kan bij Wolletjebol.nl

Liefs Lisanne

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

4 reacties op “XXL kerstkrans haken!”

  1. Jeanette schreef:

    ECHT FANTASTISCH ! ! ! !

  2. Rianne schreef:

    Mag ik vragen wat voor een hoepel je hebt gebruikt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving