21 januari 2022

Industriële details in je interieur

Een industrieel interieur met industriële meubels is een trend die al lang meegaat. Een industrieel interieur kan erg aanwezig zijn, daarom worden er vaak twee stijlen gecombineerd voor een subtieler geheel. In deze blog laten we je zien hoe je met steigerbuis materiaal industriële details kan toevoegen in je huis. Steigerbuisstunter is specialist in steigerbuizen en buiskoppelingen. Ze laten je graag de mogelijkheden zien voor een steigerbuisproject. 

Industriële details in je interieur

Steigerbuis materiaal kan op verschillende manieren gebruikt worden, zowel voor grote als kleine projecten. Steigerbuis meubels zien we steeds vaker, denk aan kasten, tafels, kledingrekken en kapstokken. De meubels kunnen geheel op maat gemaakt worden, zo past een kast of kledingrek perfect in jouw ruimte. 

Wat zijn de voordelen van steigerbuis?

  • Het materiaal is sterk en stevig
  • De buizen kunnen online op maat besteld worden 
  • Met het ruime assortiment buiskoppelingen zijn er veel mogelijkheden

Stijlvolle trapleuning 

Een trapleuning is een populair project om te maken van steigerbuis. Met een klein budget maak je je eigen trapleuning op maat. Hiervoor worden vaak zwarte steigerbuizen gebruikt. De zwarte buizen geven de leuning een modern en strak uiterlijk. 

Om de trapleuning te monteren heb je alleen leuningdragers en de juiste bouten nodig. De leuningdragers zijn buiskoppelingen die speciaal zijn ontwikkelt voor trapleuningen. Om de leuning helemaal netjes af te werken, kan je afdekdoppen gebruiken om de buizen af te sluiten. 

Stoere wandschappen 

Wandschappen, wandrekken en boekenschappen zijn onmisbaar en zie je bijna in elke ruimte weer terug komen. Een wandschap is niet alleen handig om spullen op te bergen, maar ook leuk om te decoreren. 

Met de buiskoppelingen maak je eenvoudig unieke plankdragers. De constructie kan heel minimalistisch zijn of uitgebreid met meerdere schappen. Een geschikte buisdiameter hiervoor is 26,9 mm. De montage aan de muur bepaalt de stevigheid van het wandrek. De juiste bouten en pluggen zijn essentieel. Is de plank lang en komt het vol te staan met boeken? Dan kan je een extra montagepunt toevoegen. De planken maak je met voetplaten vast op de buizen en aan de muur. 

Sfeervolle tafelklem  

Dit project geeft extra sfeer en gezelligheid aan tafel. Een tafelklem gemaakt van steigerbuis. Voor zowel buiten als binnen is dit een leuk idee. De klem kan je geheel naar eigen wens aankleden en decoreren. Voor buiten tijdens de zomeravonden kan je er lampen en kandelaars aangehangen en tijdens kerst kan de tafel extra leuk aangekleed worden met kerstversieringen.

Je kan ervoor kiezen om de constructie met voetplaten vast te schroeven op het tafelblad. Als het vastschroeven niet je voorkeur heeft, kan je zoals op het voorbeeld hieronder, ervoor kiezen om de tafelklem vrijstaand te maken. De houten blokken zijn verzwaard voor extra stevigheid. Verzwaren kan met zand, kiezels of hydrokorrels. 

Aan de slag met steigerbuis

Met steigerbuis kan je alle kanten op en zijn de mogelijkheden eindeloos. Met een paar onderdelen en in een paar stappen maak je je eigen creatie. Bovenstaande ideeën zijn in een uitgewerkte DIY terug te vinden op de website van Steigerbuisstunter. Wil je gaan voor een groter project, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Steigerbuisstunter helpt je graag mee met het samenstellen van de juiste producten. Daarnaast bieden ze complete doe-het-zelf bouwpakketten aan voor extra gemak. Alle onderdelen voor het meubel zijn al voor je samengesteld en ontvang je daarbij een handige bouwhulp! Dus ga zelf aan de slag met industriële details in je interieur.

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving