18 februari 2022

3 simpele DIY ideeën met metalen ringen

3 x DIY met matelen ring

Wist je dat je met de metalen ringen van het hobby assortiment heel veel leuke accessoires kunt maken? Ik deel in dit bericht 3 simpele DIY ideeën met de metalen ringen van Xenos.nl voor leuke interieur accessoires. Ik gebruikte hiervoor de set van 4 goudkleurige ringen, het macramé garen, de letter kralen en de houten kralen uit de webshop van Xenos.nl.

DIY idee 1

Voor deze eerste DIY ging ik aan de slag met het macramé draad van Xenos.nl en wat droogbloemen. Je gebruikt hiervoor twee metalen ringen van de set. De ena kleinste van de twee ringen omwindt je helemaal met het macramé draad, doe dit strak zodat het goed blijft zitten. Onder die kleine ring maak je met macramé opzetlussen van het draad langere franjes. Maak nu de kleinere ring vast aan de grootste ring door ze door de oogjes aan elkaar te knopen. Diezelfde franjes van net maak je nu ook vast aan de onderkant van de grotere ring. Dit doe je door het maken van een strakke knoop. Knip de franjes daarna af in de gewenste lengte en vorm.

Om de droogbloemen in deze hanger te kunnen doen lijm je de houten kralen een voor een in het midden van de kleine ring. Je lijmt de eerste kraal aan de ring vast en daarna steeds een kraal aan de vorige klaar. Let natuurlijk wel op dat het gat boven en onder zit en niet aan de zijkant. Als laatste stop je er je mooiste droogbloemen in.

DIY idee 2

Mis jij de gezelligheid van de kerstlampjes ook nog steeds? Dan is dit het DIY idee voor jou! Hiervoor heb je nodig een lichtsnoer op batterijen, 1 metalen ring uit de set van 4 (ena grootste) en een houten plak boomschijf of een houten plankje. Wikkel het lichtsnoer strak om het midden van de ring. Boor een gaatje in de houten standaard waar het oogje van de metalen ring precies in past. Plak het oogje van de ring daarin vast. Als het in elkaar staat kun je er bijvoorbeeld voorzichtig luchtplantjes in hangen, maar ook hier zou je voor droogbloemen of letterkralen kunnen kiezen. Lampjes aan en je hebt een heel gezellig tafereel gemaakt. Op het houten plankje/schijf kun je nog een leuk plantje zetten.

DIY idee 3

Deze laatste (kleinste) hanger is vrij simpel maar ook hier kun je je natuurlijk uitleven met bloemen of plantjes. Wikkel het macramé draad strak om het midden van de ring. Wikkel in de laatste toeren de letterkralen in een vrolijke tekst mee. Bovenaan bevestig je een mooi stuk lint zodat je de hanger kunt ophangen. Deze hanger staat ook superleuk op een cadeauverpakking.

Ga jij ook aan de slag met deze 3 simpele DIY ideeën met metalen ringen? Deel het resultaat dan met ons en gebruik de #happyhandmadeliving bij je bericht. Alle materialen shop je gemakkelijk bij Xenos.nl

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving