15 april 2022

Porselein schilderen voor moederdag

porselein schilderen voor moederdag

Nog even en het is alweer moederdag! En wat is er nu leuker dan een persoonlijk en uniek cadeau te geven of te krijgen. Daarom gaan we porselein schilderen voor moederdag. Dit leuke en simpele DIY project maak je ook nog eens gezellig met je kids samen. Je hebt er enkel de set porseleinverf, een setje kwasten en natuurlijk de mooie en hippe kandelaars voor nodig om te beschilderen. Al deze benodigdheden vind je in de webshop van Xenos.nl. Ben jij niet zo van de kandelaars dan kun je uiteraard ook andere items van porselein beschilderen.

DIY abstracte kandelaren

Maak meteen mooie set van 3 kandelaren bij elkaar. Dan heeft je moeder (of wie de ontvanger dan ook is) meteen iets heel leuks om neer te zetten. Je denkt bij het zien van de flesjes porseleinverf misschien, dat zijn niet meteen de kleuren die ik graag wil gebruiken. Maar dat is dus geen enkel probleem! Want met deze kleuren kun je bijna elke andere kleur mengen. Tof hè!

Mengen, mengen en nog meer mengen

Wij mengden al de groen/blauw tinten die je op de foto hierboven ziet met slechts drie flesjes verf. De gele, blauwe en witte. Je kunt hiermee dus oneindig veel verschillende tinten verf maken. Ook als je kiest voor roze of paars krijg je de meest prachtige tinten. Ben jij niet zo van de kleur maar ga je liever voor een strakke en moderne look, ga dan met enkel de zwarte porseleinverf aan de slag.

Laat je kids zich lekker uitleven!

Door aan de slag te gaan met je kids en ze enkel strepen en stippen te laten schilderen krijg je al een superleuk grafisch effect. Ze kunnen zich helemaal uitleven op dit project en ook papa’s hebben geen enkele moeite met het begeleiden van dit DIY project :) Zo heb je niet alleen een uniek cadeau maar ook nog eens een leuke middag. En deze techniek kun je natuurlijk ook prima toepassen op een mok, kopje of bord.

Na het schilderen laat je het project eerst 24 uur drogen, daarna bak je het af in de oven zoals op de verpakking van de verf staat aangegeven. Ga jij ook porselein schilderen voor moederdag? De kandelaren vind je onder de categorie woondecoratie waar je nog vele andere toffe accessoires kunt vinden. Je scoort bij Xenos.nl bijvoorbeeld ook meteen hele leuke kaarsen.

Ik wens je alvast een hele fijne DIY middag!

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving