31 mei 2022

DIY Scandinavische plantenpotjes

DIY Scandinavische plantenpotjes

Hoe tof is het als je iets moois kunt maken van afval. Ik ging aan de slag met satéprikkers en ijsstokjes van Xenos.nl. In combinatie met wat washitape en een lijmpistool kun je er hele leuke DIY Scandinavische plantenpotjes van maken. Upcycling is HOT!

Benodigdheden

  • Afval potten of bakjes met een rechte cilinder
  • satéprikkers en/of ijsstokjes
  • Lijmpistool met lijmpatronen
  • Washitape
  • Kniptang of scherpe schaar
  • En natuurlijk, leuke plantjes :)
DIY met Xenos

Upcycle je afval!

Met een simpel stappenplan kun je van je oude potten of bakjes hele leuke nieuwe accessoires maken. Zo toverde ik mijn oude kwarkemmer en vitaminepot om tot 2 leuke potjes voor plantjes. Hieronder leg ik je uit hoe je dit stap voor stap aanpakt. Zorg dat je lege verpakking een rechte cilinder heeft. Anders krijg je de stokjes er niet mooi op.

Heel veel satéprikkers

Knip of snijdt de bovenste ring van de lege pot af zodat je een rechte basis krijgt. Nu plak je met behulp van het lijmpistool de ijsstokjes er een voor een op. Laat het geheel goed uitharden en drogen voordat je er een leuk plantje in zet. Dit is de makkelijkste versie van de twee potjes, je kunt natuurlijk ook kiezen om alleen met ijsstokjes te werken. Maar heb je zin in een leuke uitdaging? Dan kun je ook de volgende met satéprikkers maken.

Leg de satéprikkers allemaal strak naast elkaar neer, meet uit welke lengte je nodig hebt om de hele pot te bedekken. Met de washitape maak je twee lange banen over de prikkers zodat ze aan elkaar vast blijven zitten voor het plakken. Keer het geheel daarna helemaal om en breng lijm aan op de pot. Draai die nu stukje voor stukje in de plak satéprikkers terwijl je de pot steeds inspuit met de lijm. Laat het geheel goed drogen/uitharden. Knip daarna de prikkers af op de gewenste lengte met een kniptang. Nu ben je in principe klaar.

Je kunt er natuurlijk ook nog op schilderen of leuke kleine pompons opplakken. Maar om ze een Scandinavische strakke look te geven heb ik ze zo gelaten. En ik vind ze echt prachtig geworden! Ga jij ook aan de slag met deze DIY Scandinavische plantenpotjes? Deel jouw resultaat dan met ons op Social media. Dat vinden wij ontzettend leuk om te zien.

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving