17 juni 2022

DIY citronella kaarsen maken

DIY citronella kaarsen maken

Zit jij ook graag lange avonden buiten in de zomer? Maar word je soms helemaal gek van de muggen? Wij ook! En daarom gingen wij aan de slag met deze DIY citronella kaarsen maken in samenwerking met Xenos.nl. Een simpel projectje met een heel fijn resultaat, waar je de hele zomer plezier van hebt.

Benodigdheden

Hoe ga je ter werk?

Snijdt de citroenen in plakjes, je kunt er ook een limoen bij doen voor extra geur, snijdt deze ook in plakjes. Pak de munttakjes erbij en verdeel alles over de potten. In plaats van munt kun je eventueel ook andere kruiden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan rozemarijn of oregano. Vul de potten vervolgens met water op, zodat het een goede hoogte heeft voor de drijfkaars.

Voeg er nu een aantal druppels citronella olie aan toe en roer het geheeld rustig door elkaar. Plaats nu de drijfkaarsen bovenop. Klaar ben je! En het helpt niet alleen tegen de muggen, maar het staat ook nog eens heel gezellig op je tuintafel :)

Met de drijfkaarsen die je overhebt maak je heel gemakkelijk een gezellige tafel aankleding. Pak een mooie schaal of een diep bord en vul dit met water. Leg de drijfkaarsen erin en vul het daarna op met leuke decoratie. Wij kozen voor schelpen maar je kunt natuurlijk ook andere leuke decoratie gebruiken.

Let wel op dat het niet brandbaar is en pas natuurljk altijd goed op met brandende kaarsen.

Al het servies dat je op de foto ziet is verkrijgbaar bij Xenos.nl en ook het leuke kunst citroenboompje scoorde wij daar. Ga jij ook aan de slag met deze DIY citronella kaarsen maken? Deel dat dan met ons op social media, dat vinden wij ontzettend leuk om te zien! Gebruik dan de #happyhandmadeliving zo dat wij het ook voorbij zien komen.

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving