19 augustus 2022

DIY printed tafelkleed maken

Vind jij het ook zo gezellig om de tafel te dekken met de leukste kleden en het mooiste servies. Ik geniet daar zo van, het geeft meteen zoveel sfeer af. Ik hou er nog meer van om die accessoires zelf een unieke look and feel te geven. Zo ook met dit DIY printed tafelkleed om zelf te maken. Alle materialen vind je bij Xenos.nl.

Met behulp van deze textielstiften maak je gemakkelijk een uniek tafelkleed in jouw stijl. Ik koos voor deze vrolijke smileys omdat ik dat zo gezellig vindt staan. Maar je kunt natuurlijk van alles tekenen. Wat je nodig hebt voor dit leuke DIY project is natuurlijk een tafelkleed, textielstiften en een stukje karton (zit in de verpakking van het tafelkleed). Let op, voor een kleed met alleen maar gele smileys heb je twee gele stiften nodig.

Voor je kunt beginnen is het handig om het tafelkleed te wassen en drogen. Dan hecht de textielstift/verf beter. Daarna kun je gaan beginnen met het tekenen. Oefen even op papier of karton, zo weet je hoe je de figuren wilt gaan tekenen. Voor de smileys maakte ik eerst rondjes die ik inkleurde en later een gezichtje gaf.

Verdeel de rondjes over het kleed en maak ze in verschillende afmetingen. Laat de gele inkt eerst even drogen voordat je er een gezichtje opmaakt. Leg steeds een stukje karton onder het kleed om doordrukken te voorkomen. Anders kun je vlekken krijgen op de ondergrond. Teken de gezichtjes ook verschillende kanten op voor een leuk speels effect. Als je het hele kleed van een print hebt voorzien is het belangrijk dat je het kleed eerst goed laat drogen.

Na het drogen van het kleed moet je het nog fixeren zodat je het kleed ook kunt wassen. Dit doe je door de achterkant te strijken. Klaar ben je! Nu kun je eindelijk aan de slag met die leuke en gezellige tafelstyling. Ik haakte er voor de grap ook nog wat leuke smiley servetringen bij met een restje katoen. Ook die kun je met de textielstift een gezichtje geven.

Staat toch helemaal leuk! Ook al het servies en bestek dat je op de foto’s ziet, vind je bij Xenos.nl in de webshop. Ga jij ook een DIY printed tafelkleed maken? Deel het eindresultaat dan met ons, dat vinden we erg leuk om te zien :)

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving