30 september 2022

De beste ideeën voor muurkunst bij jou thuis

Niks is leuker dan je eigen huis helemaal naar jouw smaak inrichten. Het moeilijke hieraan is dat je soms geen inspiratie hebt of opzoek bent naar creativiteit. Wij hebben een aantal van de beste ideeën voor muurkunst en posters bij jou thuis voor je verzameld. De leukste trend en tips komen hier voorbij, dus waar wacht je op?

De beste ideeën voor muurkunst bij jou thuis!

De beste poster

Bepalen wat je met je muren gaat doen is moeilijk genoeg. Ga je voor schilderijen, posters of andere soorten wall art? Wat je ook kiest het is belangrijk het aansluit bij de rest van het huis. Posters kunnen heel veel verschillende dingen afbeelden. Je kan gaan voor een muziek- of filmposter, of juist gaan voor een meer abstract gevoel. De materialen, vormen, inhoud en kleuren van een poster zijn het belangrijkst. Aan de hand hiervan bepaal je welke je gaat nemen, en waar ze in het huis terecht komen. 

De poster is van oorsprong een manier van reclame maken. De relevantie is met de jaren enorm gegroeid, en in de geschiedenis zien we veel momenten waar posters cruciaal waren. Posters kunnen een hele specifieke boodschap sturen, mensen inspireren of zelfs interactie stimuleren. De boodschap van de poster moet in het huis passen, anders lijkt het op een misplaatst stukje geschiedenis. Alles over het ontstaan van posters vind je hier.

De beste ideeën voor muurkunst bij jou thuis!

De beste muurkunst

Leuk een foto aan de muur of dat ene schilderij wat je al jaren hebt. Soms is het juist goed om wat nieuws in je huis te introduceren. De excentrieke stel van Faicai Art klassieke straatkunst bijvoorbeeld. De kleuren en de boodschap vormen een prachtig geheel. Je kan het matchen met je woonkamer, in de gang hangen voor meer warmte of ter inspiratie op kantoor. 

Muurkunst hoeft niet excentriek te zijn. Een abstracte afbeelding kan een ruimte enorm laten opleven. De muurkunst moet passen bij de rest van de ruimte, of juist zo anders zijn dat het opvalt. Uiteindelijk is het belangrijk dat het de ruimte laat stralen zoals jij dat wilt. 

Betaalbare kunst

Voor de kunstliefhebbers onder ons is het geen geheim dat kunst een hoop geld kan kosten. Zelfs een klein schilderij, een poster of foto kan een fortuin kosten. Waar ga je dan heen om betaalbare wall art te vinden? De meest voor de hand liggende manier is toch wel zelf je kunst maken. 

Op websites zoals Pinterest en Etsy kan je terecht voor inspiratie. Je kan bijvoorbeeld een Feature Wall maken. Hier experimenteer je met verschillende soorten kunst zonder dat je de hele kamer veranderd. Als bepaalde combinaties en accessoires bevallen kan je dit op meerdere plekken in het huis gebruiken. Om je eigen DIY wall art te maken kan je hier een kijkje nemen voor een beetje inspo. We hopen dat we je geïnspireerd hebben met dit bericht over de beste ideeën voor muurkunst bij jou thuis.

Liefs Lies

Foto’s: @shutterstock

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving