16 december 2022

Creëer de ultieme kerst met kerststerren

Ben jij al klaar voor de feestdagen? Ik doe het dit jaar lekker makkelijk. Want er komt veel kijken bij het organiseren van een kerstdiner. Het bedenken van de verschillende gangen, het in huis halen van de boodschappen en natuurlijk het voorbereiden van de gerechten zelf. Maar het allerleukste vind ik toch wel het decoreren van de kersttafel. De aankleding van de tafel zorgt namelijk voor de eerste indruk van jouw gasten en kan nét die extra sparkle aan jullie avond geven. Wist je dat je met kerststerren gemakkelijk de ultieme kerstsfeer kunt creëren? Ik geef je hieronder wat inspiratie om mee aan de slag te gaan. Zo creëer jij ook de ultieme kerst met kerststerren.

Natuurlijke elegantie met crèmekleurige kerststerren

Zelf ben ik helemaal weg van de crèmekleurige kerststerren, ze passen perfect in mijn interieur. En je creëert er een soort sprookjesachtig winters wit landschap mee. Hierboven zie je voorbeelden van wat je met crèmekleurige kerststerren kunt doen. Deze weelderige tafelschikking is sjiek en toch natuurlijk. Er is gebruik gemaakt van o.a. zigzagstruiken en helleborussen in verschillende maten. Voeg mos, dennenappels, sparrentakjes en vetplantjes toe. En denk ook aan nepsneeuw en kerstballen in bijpassende kleuren. De prachtige dinerkaarsen kaarsen zorgen voor sfeervolle verlichting.

Romantische vintage tafel in zachtroze

Maar als je van roze houdt kun je ook helemaal uitpakken met de roze kerststerren. Ik bedoel wat een plaatje he! Op de bovenste twee foto’s zie je echt knalkleuren die echt in het oog springen. Ik vind het supertof staan. Je maakt er echt een statement mee.
Maar ook de pastelstyling op de foto’s hieronder spreekt tot de verbeelding. Roze, lichtgroen en wit geven deze feesttafel een romantisch tintje. In het midden van de tafel staat een dienblad gevuld met mini kerststerren in zelfgemaakte papieren zakjes. Dit is niet alleen een prachtige tafelsetting maar ook een leuk cadeautje om mee te geven aan je gasten.

Hoe verzorg je kerststerren?

Als je dan aan de slag gaat met deze prachtige kerststerren is het ook wel fijn om te weten hoe je ze het beste kunt verzorgen. Daarom delen we hieronder nog wat handige tips met je.

  •  1.        Gebruik water op kamertemperatuur

De kerstster komt oorspronkelijk uit het tropische Mexico en houdt dus net zo min van koud water als van koude lucht. Na het vullen van een gieter kun je het water het beste even laten staan tot het op kamertemperatuur is. 

  • 2.         De kerstster houdt van een lichte, warme standplaats

De kerstster is een sterke bloeiende plant, maar gevoelig voor lage en wisselende temperaturen. Om zo lang mogelijk van jouw kerstster te kunnen genieten, is het daarom belangrijk om hem binnen een lichte, warme standplaats te geven.

  • 3.         Geef pas water als de grond is opgedroogd

Kerststerren verdragen korte droogteperiodes veel beter dan voortdurend natte grond. Geef ze dus alleen water als de grond droog aanvoelt. Dit kun je controleren door je vinger in de grond te steken. Wanneer hij zelfs op een diepte van twee centimeter droog aanvoelt of als de pot verrassend licht is, heeft jouw kerstster water nodig. Laat de grond echter niet zo droog als stof worden en voorkom dat hij zo uitdroogt dat hij poederig aanvoelt. 

Kijk voor meer feestelijke ideeën met kerststerren en veel andere informatie en decoratietips over deze winterbloeiende plant op https://www.starsuniteeurope.eu. Creëer jij ook de ultieme kerst met kerststerren in huis? Deel het resultaat dan zeker met ons middels de #happyhandmadeliving, dat vinden we superleuk om te zien!

Een deel van de foto’s die zijn gebruikt in dit bericht zijn afkomstig van www.starsuniteeurope.eu

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving