6 januari 2023

Maak alles wat je je maar kan inbeelden

Maak alles wat je je maar kan inbeelden

Cricut maakt slimme snijmachines die werken met een gebruiksvriendelijke app om je te helpen bijna alles te ontwerpen en personaliseren — aangepaste kaarten, unieke kleding, alledaagse voorwerpen en nog veel meer. Maak alles wat je je maar kan inbeelden.

Explore 3

Een poos geleden ontvang ik van Cricut hun geweldige Explore 3. Ik ben helemaal nieuw in de wereld van snijmachines. En ontzettend nieuwsgierig naar wat ik er allemaal mee kon doen. Het is de absolute topper voor DIY-ers. Op Instagram zag ik een heleboel toffe projecten voorbij komen waar ik heel enthousiast van werd. Ik kon daarom niet wachten om zelf ook dingen uit te gaan proberen. Helaas had ik daar een lange periode geen tijd voor, maar nu is die tijd dan eindelijk daar. En wat is het toch leuk om in een nieuwe hobby te duiken.

Deze Explore 3 zorgt ervoor dat ik meteen uren bezig ben want de mogelijkheden zijn oneindig. De machine kan zoveel! Hij snijdt, vouwt en tekent, is super snel en slim. Werkt met materialen als vinyl, opstrijk, cardstock en speciale materialen, zoals gebonden stoffen en kurk. Maar hij werkt in totaal met meer dan 100 materialen en met een ongelooflijke snelheid en precisie bij elk project. Met Cricut Smart Materialen maak je lange, eenvoudige sneden tot 3,6 m zonder een machinemat te gebruiken. Dus of je nu woondecoraties, stickers voor je auto of slinger maakt, je bent klaar voor elke creatieve taak die op je pad komt.

Maak alles wat je je maar kan inbeelden

Ik ging als eerste aan de slag met iets dat ik zelf heel tof vond voor in huis. Leuke smiley slingers van mooi papier. Ik vind ze zo ontzettend leuk geworden en ze vrolijken het huis meteen helemaal op. Ik koos voor smileys, omdat dit goed bij mij past. Maar je kunt werkelijk elke afbeelding gebruiken die je maar wilt. Er is een Cricut designspace waarin je vele afbeeldingen en projecten vindt. Wil je toegang tot alles hebben? Dan betaal je wel een abonnementsprijs. Je stelt de machine in op de gewenste afbeelding en afmeting, en snijden maar. Natuurlijk moet je nog wel even kiezen welk papier je ervoor wilt gebruiken. Ik was helemaal weg van het groene glitter cardstock van Cricut. En dat paste ook nog eens extra leuk bij ons kersthuis de afgelopen tijd. Je maakt de gaatjes voor het touw meteen in de afbeelding dus binnen een paar minuten is je slinger klaar.

Je kunt met deze machine dus ook echt alles personaliseren. Want voeg je naam of favoriete quote toe en het project is meteen helemaal eigen. Dat maakt het ook heel geschikt voor het maken van cadeaus. En ook voor feestjes kun je helemaal uitpakken! Alles stem je gemakkelijk af op het thema of kleurencombi van jouw party.

De mogelijkheden zijn oneindig

Ik kan niet wachten om nog meer te gaan experimenteren met de Cricut machines en accessoires. En ik heb inmiddels ook de heat press binnen. Dan kan ik bijvoorbeeld ook tassen en kleding versieren. Ik vind het ontzettend leuk om kleding naar eigen smaak aan te kunnen passen, dus dit is een droom apparaat voor mij. De Cricut machines zijn er in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Mijn vriendin Miranda heeft een Cricut Joy, die is kleiner en daardoor ook gemakkelijk mee te nemen. Zo plannen we nu regelmatig een Cricut craft meeting in. Ik weet nu al dat er nog vele toffe projecten gaan volgen en zal die natuurlijk met jullie delen zodra ze af zijn.

Wil jij ook alles maken wat je je maar kan inbeelden? Ga voor meer informatie over Cricut naar de website. Bekijk daar wat er allemaal mogelijk is en welke machine het beste bij jou past.

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving