17 maart 2023

Maak je eigen etagere

maak je eigen etagere

Nog even en de gezellige Paasdagen staan weer voor de deur. Ik hou ervan! Ik vind het heerlijke dagen met mijn familie. Het is ook heel leuk omdat ik mijn oma dan een hele dag lang zie, en we allemaal creatieve plannen maken en bespreken. Dit creatieve DIY project past perfect bij die gezellige Paasdagen.

Maak je eigen etagere

Wat ik ook erg leuk vind aan Pasen, is om lekkere dingen te bakken of mee te nemen. En die stal ik dan het liefst uit in mooie bakjes en borden. Maar toen dacht ik, dat kan veel leuker! Met behulp van het mooie Xenos servies en de handige lijm maak je namelijk gemakkelijk je eigen etagere.

Ik koos voor dit prachtige okergele Yara servies in combinatie met leuke groenblauwe en gouden kopjes. Ook de geweldig leuke gouden paaseieren scoorde ik bij Xenos voor in de Paastakken. Past toch prachtig bij elkaar?

Aan de slag

Begin eerst met het klaarzetten van alles dat je wilt gebruiken in je etagere en kijk wat de beste verdeling is. Zorg dat het servies schoon en vetvrij is. Kijk ook meteen of het geheel stevig staat als het straks aan elkaar is gelijmd. Begin dan met de verschillende lagen en lijm die aan elkaar vast. Ik koos in totaal voor drie lagen. Natuurlijk kun je voor meer lagen gaan, maar pas wel op dat het niet onstabiel wordt. Ook kun je eventueel nog een schaaltje op de bovenste laag lijmen. Dat is bijvoorbeeld leuk voor prikkers of olijven als je een hartige etagere maakt .

Als alle lagen aan elkaar zijn gelijmd laat je het 24 uur uitharden voordat je verder gaat. Plak de lagen daar netjes op elkaar. Je kunt het beste een kruisje zetten in het midden van een bord zodat je precies weet waar het kopje moet komen. Bij de borden met streepjes zoals hierboven is dat niet nodig omdat de tekening al aangeeft wat het midden is. Laat ook dit weer 24 uur goed uitharden voordat je de etagere gaat gebruiken.

Nu alleen nog wat lekkers scoren voor op je zelfgemaakte etagere. Wist je dat je bij Xenos zelfs terecht kunt voor heerlijke paaseitjes! Laat die Paasdagen maar komen. Maak jij ook je eigen etagere? Deel het resultaat dan met ons, dat vinden we superleuk om te zien!

Liefs Lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving