21 april 2023

DIY make-over met Xenos.nl

DIy make-over met Xenos.nl

Ben jij net als ik ook altijd op zoek naar meer opbergruimte? Ik zocht een kastje voor allemaal kleine spulletjes die anders maar rondslingeren. Denk aan opladers, pennen, snoeren en andere handigheden voor mijn kantoor.

Van oud naar nieuw

Ik kwam laatst een perfect kastje tegen bij de kringloop, nou ja perfect? De indeling en de prijs (2,50 euro) was perfect maar de look van het kastje was verschrikkelijk! Kanariegeel met bruin en dat past natuurlijk totaal niet bij ons interieur. Maar ik ben altijd wel in voor een DIY project en dus ging het kastje mee naar huis. Klaar voor een DIY make-over in samenwerking met Xenos.nl.

Wist je namelijk dat je bij Xenos een heleboel handige DIY items kunt scoren? Van kwasten, verfrollers en bakjes tot meubelverf van Rust Oleum en prachtige kastknopjes. Maar ook voor schuurblokken en plastic tafelkleden om op te schilderen vind je daar in de winkel en webshop. Nadat ik een kleurkeuze had gemaakt (dat was echt heel moeilijk) en alle benodigdheden in huis had gehaald kon ik aan de slag. Ik koos voor de kleur Jute. Maar er zijn nog veel meer mooie verfkleuren te krijgen in de winkel (niet online),online check je eenvoudig de winkelvoorraad.

Hoe pak je zo’n make-over aan?

Allereerst moet je het kastje goed schoonmaken en verwijder je de oude kastknopjes. Daarna ga je het kastje schuren zodat de oude verf goed overschilderbaar is. Dit is ook belangrijk omdat het kastje soepel moet blijven open en dichtgaan, als je niet goed schuurt kan het zijn dat de verflaag te dik wordt. Na het schuren neem je het kastje opnieuw af zodat het verf en stofvrij is.

Dan kan het echte werk gaan beginnen. Dek de ondergrond goed af zodat er geen verf op je tafel of vloer kan komen. Ik gebruik altijd een plastic tafelkleed, dat is super handig omdat ik zoveel DIY projecten maak. Giet wat verf in het verfbakje en zorg dat je zowel een verfroller als kwast in de buurt hebt liggen. De platte delen kun je goed verven met de roller, maar voor de hoekjes en moeilijkere plekjes gebruik je een kwast.

Voor een mooi dekkend resultaat heb je met een donkerbruin kastje als dit wel twee lagen verf nodig. Laat de eerste laag heel goed drogen en uitharden voordat je de tweede laag aanbrengt. Wanneer het hele kastje dekkend genoeg is geschilderd en uitgehard kun je de nieuwe kastknoppen erop bevestigen. Dit geeft meteen superleuke uitstraling aan je meubel.

Ik ben helemaal happy met het resultaat! Wat een verschil met hoe ik het kastje in de kringloop vond. Zo zie je maar, je kunt veel dingen een tweede leven geven met een likje verf en een paar mooie nieuwe knopjes. En zo ben je ook nog eens duurzame bezig! Neem zeker even een kijkje want Xenos verkoopt nog veel meer te gekke kleuren meubelverf. Voor je het weet maak jij ook een DIY make-over met Xenos.nl

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving