28 april 2023

Hortensia’s in de woonkamer!

hortensia’s in de woonkamer

Ben jij ook zo gek op gezellige bloemen in huis? Ik vind het zo vrolijk staan in de woonkamer. Zelf ben ik gek op hortensia’s! De grote bloemen van deze kamerplant vallen meteen op en ze brengen veel kleur en leven in huis. Dus ik ga dit jaar voor hortensia’s in de woonkamer!

De kamerhortensia fleurt niet alleen je huis op, maar zorgt ook nog eens voor een beter binnenklimaat. Het water dat je geeft, verdampt namelijk via het groene blad. Bij kamerhortensia’s is er sprake van een extra hoge verdampingsgraad zodat de luchtvochtigheid in huis verbetert. Minder droge lucht in huis heeft tot gevolg dat gezondheidsklachten als een droge huid, droge ogen, hoofdpijn en neus-en keelklachten afnemen. Je merkt het effect vooral tijdens de koude dagen. Win-win dus!

Ik heb ze regelmatig als snijbloemen gehad en ook buiten staan ze er altijd prachtig bij. Maar dit keer koos ik voor twee prachtige kamerplanten voor binnen. Ik ben gek op de witte variant, maar je hebt ze natuurlijk ook in vele prachtige kleuren. Denk aan roze, blauw en lila. Zolang er maar voldoende daglicht is, kun je in principe overal in huis genieten van een kamerhortensia. De verzorging is eenvoudig, geef ze regelmatig een slokje water. Als de potgrond licht vochtig is, dan is dat voldoende.

Voor deze toffe potten gebruikte ik een restje verf, zo maak je met een kleine DIY van iets ouds weer iets nieuws. Je kunt de potten op deze manier meteen in je favoriete kleur maken. Ik koos natuurlijk voor groen! Wat staat het gezellig nu, zo’n felgroene terracotta pot met die prachtige witte bloemen erboven. I love it. Je verft simpelweg golvende vormen over de pot. Bij de ene pot deed ik dit aan de bovenkant en bij de andere aan de onderkant. Laat het geheel goed drogen en verf daarna de tweede laag. Daarna kun je jouw mooie planten erin zetten.

Ga jij dit jaar ook voor hortensia’s in de woonkamer? Kijk voor meer tips en inspiratie op www.hydrangeaworld.com. Hortensia’s zijn verkrijgbaar bij onder andere tuincentra, bloemisten en webwinkels.

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving