19 mei 2023

Betegel je tuintafel!

Betegel je tuintafel!

Wat is het toch heerlijk om te kunnen genieten van het mooie weer in je tuin! Ik geniet daar echt volop van, maar net is toch ook altijd wel een hoop werk om een tuin te hebben. Natuurlijk heb ik het dan over het onderhoud van de tuin en de planten zelf. Maar ook het mooi en schoonhouden van je tuinmeubels vind ik altijd wel een klusje! Onze tuintafel kreeg ik niet meer helemaal netjes, maar toen kwam ik op een idee, namelijk betegel je tuintafel!

Onze tafel was nog steeds wel stevig genoeg maar niet meer mooi en glas aan de bovenkant. Maar toen ik deze leuke groene wandtegels zag bij bol.com wist ik dat deze tegels perfect waren om de tafel op te knappen. Ik bestelde gemakkelijk een doosje online, scoorde montage kit bij de bouwemarkt en kon een paar dagen later aan de slag.

Het is een heerlijk klusje voor een zonnige voorjaarsdag. Een voor een plak je de tegels op het tafelblad, het kan zijn dat je net als ik een paar tegels op maat moet snijden. Je kunt daar bij de meeste bouwmarkten een tegelsnijder lenen/huren. Mijn handige buurman had er gelukkig een liggen die ik mocht lenen.

Daarna is het natuurlijk belangrijk dat de montage kit goed uithard en daarvoor maakte ik zware stapels op het tafelblad. Dan kan het allemaal goed drogen en hechten. Daarna kun je de tafel al gebruiken. Omdat ik de tafel buiten heb staan heb ik ervoor gekozen hem niet te voegen. Maar wil je echt een heel netjes resultaat behalen kan je dat natuurlijk wel gewoon doen. Dat maakt hem wel nog mooier.

Deze tafel staat echt in weer en wind en ik ben bang dat de witte voeg dan al snel niet mooi meer zou zijn. Zo nu kan onze niet zo mooie tafel toch maar mooi weer een heel seizoen mee. En ik hoop zelfs nog langer. Wat vind jij van dit project? Betegel jij ook je tuintafel?

Dit bericht bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving