26 mei 2023

Vrolijk smileykussen haken

Deze vrolijkerd haalt meteen je hele woonkamer op! Ik haakte een vrolijk klussen en word er elke dag blij van. Ik maakte natuurlijk al vele smiley projecten maar deze is toch te leuk! Maar nu besloot ik een vrolijk smileykussen te haken. Je haakt hem gemakkelijk zelf met een paar handige tips.

De basis van het kussen is niet lastig, je haakt gewoon een hele grote ronde lap volgens het normale meerder principe. Dit kun je gemakkelijk volhouden totdat het kussen de voor jou gewenste afmeting heeft. Ik haakte echt wel een groot kussen met een doorsnede van 45 cm. Ik haakte het smileykussen met Durable katoen.

Van die ronde gele (of een andere kleur die je leuk vindt) lappen heb je er twee nodig, voor zowel het voor en achterpand. Daarna kun je verder gaan met het haken van het smiley gezicht. Dit is wat lastiger omdat het geen strakke vormen betreft.

Voor de ogen haakte ik eerste een korte ketting, daarna haakte in rondom vasten, halve stokjes en stokjes. In het midden de stokjes want daar moet hij breder worden en bovenaan vasten. Zo krijg het het ovale effect voor de ogen. Dit is ook gewoon even een kwestie van uitproberen hoe je het het mooiste vindt worden.

Als de ogen de juiste vorm hebben, haak je nog een rand vasten rondom het hele oog voor een strakke rand. Daarna moet je nog even een mond haken, ook hier heb ik gewerkt met een lossenketting. Deze ossenketting heb ik op twee plekken samengehaakt waardoor je de bocht in de mond krijgt. Dit doe je dan dus links en rechts op dezelfde afstand van de mondhoeken.

Als laatste naai je de losse onderdelen op het voorpand van het kussen en daarna vul je het kussen op met een ronde kussenvulling. Haak de beide banden aan elkaar met een rand vaten voor een strak effect.

Ga jij ook een vrolijk smileykussen haken laat het me dan vooral even zien als het gelukt is. Dat vind ik erg leuk om te zien! Ik ga eens nadenken over mijn volgende smiley project.

Liefs Lies

Dit bericht bevat affiliate links.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving