16 juni 2023

Upcycle een oud dienblad

Duurzaamheid wordt een steeds groter onderwerp tegenwoordig. En dat is heel fijn! Ik vind het zelf altijd al heel leuk om bestaande/oude spullen te integreren in mijn interieur. Of dat nu is gewoon zoals ze zijn, of door ze met een DIY weer helemaal van nu te maken. Dit keer upcycle ik een oud dienblad met mozaïek tegels.

Ook dit project is geen moeilijk project. Mijn moeder had dit grote witte dienblad nog op zolder liggen maar gebruikte het niet meer. Zonde! dacht ik. Ik zocht zelf al een tijdje een handig bijzettafeltje en zag dit dienblad daar wel in veranderen. Allereerst bedacht ik om het dienblad te beplakken met mozaïek tegels. Ik vond deze prachtige olijfgroene kleur in handige tegel matjes en ging meteen aan de slag. Je ziet het dienblad meteen veranderen in een veel luxer exemplaar :)

Nadat ik alle matjes en tegels op hun plaats plakte moest ik het alleen nog even voegen. Dat is met een dienblad met opstaande rand ook helemaal niet moeilijk. De voeg blijft netjes bonnen de kaders en je veegt het zo stukje voor stukje vol met een sponsje. Door de mooie strakke witte voeg wordt het dienblad nog een stuk hipper en mooier! Je ziet het echt al opknappen he! Laat de voeg heel goed drogen en uitharden en maak het dienblad daarna nog een laatste keer schoon.

Maar nu wilde ik het nog kunnen gebruiken als tafeltje. Ik dacht eerst zal ik er een klein bestaand tafeltje onder zoeken bij de kringloop, maar ik wilde dit dienblad in het voorjaar en in de zomer ook buiten op het terras kunnen gebruiken. En het leek me ook erg makkelijk dat ik het ook aan de kant kon zetten wanneer ik het niet gebruikte. Zo kwam ik op het idee om een onderstel voor een Marrokaans dienblad te zoeken.

Zo kan ik het handig inklappen wanneer het niet gebruikt wordt, en pak ik het er zo weer bij als extra bijzettafel wanneer nodig. Ideaal toch! En ik vind het resultaat zo mooi geworden. Dus zoek jij nog een mooie dienblad of bijzettafeltje, ga aan de slag en upcycle een oud dienblad.

Liefs Lies

Dit bericht bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving