28 augustus 2023

DIY met webbing

DIY met webbing

Wist je dat Xenos ook webbing verkoopt? Ik ben er groot fan van, want je kunt met webbing ontzettend veel dingen doen. Ik gaf er eerder als eens een kast een make-over mee. Maar je kunt er ook hele leuke kleinere accessoires mee maken. Met deze DIY met webbing zorg je binnen een mum van tijd voor een meer sfeer op tafel!

DIY met webbing

Je kunt met deze techniek zowel een mooie vaas als een windlicht maken. Ook kleine windlichtjes maak je gemakkelijk op deze manier, en je hebt meteen een uniek resultaat. Je hebt er een aantal dingen voor nodig:

Namelijk een rol webbing, een schaar, een cilinder vaas/ of windlicht, een bol katoen en ik koos ook meteen voor prachtige kunstbloemen zodat er meteen een eye-catcher op tafel staat.

Werkwijze

Meet af hoeveel webbing je nodig hebt om de hele vaas/windlicht te bekleden. Houdt rekening met een stukje overlap van minimaal 1 webbing gaatje. Het uiteinde van de rol webbing heeft allemaal sprietjes, ik koos ervoor om dat als bovenkant te gebruiken, zodat de vaas een extra leuk effect krijgt. Met een windlicht kun je er beter voor zorgen dat het webbing niet boven het glas uitkomt, dan kun je de sprietjes uiteraard ook afknippen. Knip het opgemeten stuk webbing daarna uit.

Ouderwetse kruissteekjes

Overlap de uiteinden en borduur met het katoendraad een kruissteek door beide lagen zodat je een cilinder vorm krijgt. Begin onderaan en let erop dat je niet teveel overlapt, de webbing hoes moet straks nog wel om de vaas/windlicht passen. Ik borduurde elke kruisteek drie keer voor een extra stevig resultaat.

Ga zo door totdat je helemaal bovenaan bent en leg dan knoopjes in de draadeinden, doe dit aan de binnenkant van de hoes zodat het niet opvalt. Werk de overgebleven draad ook aan de binnenkant weg. Schuif de hoes over de glazen vaas/windlicht heen er klaar ben je! Zet er prachtige bos verse bloemen in, of kies voor mooie droogbloemen of de kunstbloemen van Xenos.nl. Dat is echt een plaatje toch?

Heel veel plezier met jouw spektakel stuk!

Liefs Lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving