24 november 2023

Voor altijd zomer in huis met Dremel

DIY schelpenspiegel

Als je mij vraagt wat mijn favoriete tool allertijden is, dan moet ik toch echt zeggen mijn Dremel lijmpistool . Natuurlijk ben ik blij met al mijn tools, maar als ik zie hoeveel te gekke DIY projecten ik al heb gemaakt met dat lijmpistool ben ik toch echt wel onder de indruk. Ik pak het lijmpistool er echt elke weer wel een keer bij. Van te gekke kransen, tot mooie vazen en ga zo maar door. Dit keer ging ik aan de slag met mijn grootste project ever! Om voor altijd zomer in huis te hebben met Dremel maakte ik deze DIY schelpenspiegels.

Samen met mijn kringloop en DIY vriendin Miranda bezoek ik vele leuke kringloopwinkels in het land. Daar vinden we de allerleukste en unieke accessoires maar ook heel DIY materialen. Ik had al een tijdje het idee om een hele grote spiegel te maken voor in onze hal en ik vond dus laatst een geweldig grote basis spiegel voor maar 10 euro. Ook voor elkaar vinden we van alles! Miranda scoorde de ronde spiegel voor slechts 2 euro bij de kringloop. De kleuren passen natuurlijk niet in mijn interieur maar, daar weten we wel raad mee. Dat is echt een kwestie van doorheen kijken en daar zijn Miranda en ik inmiddels sterren in geworden ;)

Ook veel van de schelpen heb ik al gevonden in de kringloop. Het is echt een soort schatzoeken, want er is zoveel moois te vinden. Allereerst maakte ik de spiegels goed schoon en vetvrij. De gekleurde spiegel kreeg eerst een paar lagen verf en. Oest ook even opgeschuurd worden. Maar daarna kon het grote schikken met schelpen beginnen. Met behulp van het Dremel lijmpistool en lijmsticks lijm je de schelpen gemakkelijk op de houten basis spiegel. Ik koos ervoor om de schelpen eerst uit te leggen zodat ik een mooie compositie kon maken voordat ik ze vastlijmde.

Nadat je de compositie hebt bepaald, kan het echte plakwerk beginnen! En dat was me echt een hele klus kan ik je vertellen. Schelp voor schelp lijmde ik de twee spiegels helemaal vol. De Dremel lijmsticks vind ik ook echt het allerfijnste! Het lijmpistool lekt (zoals de meeste anderen) niet en dat scheelt een heleboel gedoe. Daarnaast heeft het twee verschillende warmtestanden zodat je voor elk materiaal de juiste warmtestand kunt bepalen.

Na heel veel uren werk! mag het eindresultaat er ook echt zijn. Ik ben echt helemaal happy met de look van onze hal nu. En wat blijft het toch leuk om met items uit de kringloop wel een totaal nieuw interieur items voor jezelf te maken. Dat vind ik toch wel het allerleukst om te doen! En ik hou zoveel van mijn schelpenverzameling dat ik er het liefst altijd naar kijk. Dat kan nu.

Mocht jij ook graag voor altijd zomer in huis willen halen met Dremel. Ik kan het lijmpistool echt aanraden! Zo maak jij ook eenvoudig deze prachtig DIY schelpenspiegels.

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving