26 december 2023

DIY lampenkap verven

DIY lampenkap verven

In het kader van duurzaamheid maak ik steeds vaker projecten met behulp van items die ik in de kringloop vind. Maar soms vind ik ook nog wat op zolder. Zo vond ik deze plissé lampenkap die niet meer mooi was. Maar met deze DIY lampenkap verven kan ik er weer volop van genieten.

Zo zie je maar dat je soms niet veel nodig hebt om van iets ouds weer iets leuks te maken. Deze lampenkap verfde ik met behulp van textielverf. Ik gebruikte een groene en een gouden verf voor een sjiek effect op de beige lampenkap. Ik verfde de bloemen gewoon vanuit de losse pols, maar vond online wel een voorbeeld stof met een soort zelfde print.

Een plissé lampenkap is natuurlijk niet de makkelijkste kap om een patroon op te schilderen. Maar zoals ik al aangaf had ik deze kap nog liggen op zolder en wilde ik die graag recyclen. Maar mocht je op zoek gaan naar een lampenkap bij de kringloop om deze DIY lampenkap mee te verven. Dan zou ik eerder voor een gladde lampenkap kiezen.

Het is belangrijk dat je de lampenkap veel tijd geeft om te drogen. Textielverf is wat dikker en heeft daardoor meer tijd nodig. Het duurde in totaal bijna twee dagen bij mij toen kon de kap weer op de lampenvoet geplaatst worden. Je wil natuurlijk niet dat er een klodder verf aan je muur zit ;)

Wat is hij leuk geworden he? De rommelige look is precies waar ik naar op zoek was. Hij past ineens weer perfect bij ons interieur en ik ben er weer erg blij mee. Zo leuk om van oude items weer iets nieuws te kunnen maken. Doe jij dat ook? Upcyclen? Ik ben er echt dol op en er is al zoveel moois te vinden in de kringlopen en vintagewinkels. Kijk voor goede verf bijvoorbeeld bij bol.com voor de verschillende soorten en kleuren textielverf.

Dit artikel bevat affiliate links.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving