6 januari 2024

Aan de slag met de Cricut Joy Xtra

Cricut heeft meerdere slimme snijmachines en kwam in september 2023 met een nieuwe topper op de markt; De Joy Xtra! Samen met mijn (craft)vriendin Miranda mochten ik deze nieuwe machine uitproberen en daar werden wij natuurlijk meteen enthousiast van. Wij spreken heel graag af om met de snijmachines nieuwe dingen te proberen en de leukste DIY projecten te maken. En nu gingen we aan de slag met de Cricut Joy Xtra.

De snijmachines van Cricut werken met een handige app die je op je pc, laptop of mobiele telefoon kan zetten en van daaruit kun je alles ontwerpen. Zo kun je je eigen kaarten of slingers maken, kleding pimpen of andere alledaagse dingen omtoveren tot hele toffe items. Eigenlijk alles wat je je maar kan inbeelden is mogelijk. En het ziet er meteen professioneel uit. De mogelijkheden zijn oneindig!

Ik had al de Explore-3 en daar hebben we al velen toffe projecten mee gemaakt. Die machine is nog een stuk groter, kan daardoor ook meer. Maar is ook zwaarder en neemt meer ruimte in in huis.

Het eerste wat opvalt is dat deze machine een stuk kleiner is dan de Explore-3 en dat is handig, want zo neemt hij minder ruimte in en is hij makkelijk te verplaatsen. Hij is lekker compact en makkelijk op te bergen. Maar daarnaast heeft de Joy Xtra heeft meer mogelijkheden als de Joy. Zo kun je nu projecten maken op je mat in A4 formaat. Dat maakt echt een groot verschil met de gewone Joy. Hij kan printen en snijden. Je kunt meer dan 50 materialen gebruiken en kan hij ook nog schrijven en tekenen. 

Verder werkt hij praktisch hetzelfde. Je plakt je materialen op de mat en maakt een ontwerp in de Cricut-app en vervolgens snijden, schrijven of tekenen maar. Voor een echte DIY-er is dit een droom die uitkomt. Inmiddels hebben we meerdere projecten gemaakt met deze Xtra en zijn we heel positief over deze nieuweling. De Joy Xtra is top voor als je niet alleen maar kleine projecten wilt kunnen maken. Het is daarnaast ook een prachtige machine om te zien. Met zijn strakke witte design uiterlijk past hij ook nog eens goed bij ons interieur.

Miranda maakte dit leuke winterse kijkkastje laastst. Een disco feest in het bos :) En ook staan er al weer diverse craft-dates gepland, want we hebben ideeën genoeg. Heerlijk om aan de slag te gaan en het huis weer om te toveren met toffe voorjaarsitems. Wat men wat hebben we daar zin in, in het voorjaar!

Tot snel!

Liefs Miranda en Lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving