30 januari 2024

Haal het voorjaar in huis

Haal het voorjaar in huis

Haal het voorjaar in huis met de nieuwe collectie van Xenos. Kan jij ook niet wachten tot de zon zich weer wat vaker laat zien? Bij mij kan het niet snel genoeg gaan tot het voorjaar weer begint! Na de kerstdagen gaan de kerstspullen dan ook meteen weer naar zolder, en ik ga ik nog net niet bij de bloemist voor de deur liggen om bollen en voorjaarsbloemen te scoren. Tijd om het voorjaar in huis te halen!

Toen ik de nieuwe collectie van Xenos in de webshop zag wist ik meteen dat ik hier een perfecte voorjaarssfeer mee kon creëren. Ik laat je zien wat ik gebruikte om simpel en snel resultaat te hebben. Allereerst hoe tof zijn deze checkered print vaasjes! Ik koos natuurlijk voor de groene optie maar ook de oranje en lila variant is te leuk. Ik vulde ze met hyacinten voor een instant voorjaarsvibe.

Dit is binnen een mum van tijd gefixt. Haal de bollen uit elkaar zodat je met één bakje maar liefst drie vaasjes kunt vullen. Vul de onderkant van het potje op, met bijvoorbeeld een stuk krant of piepschuim. Zet de bol daarna in het midden van het vaasje en vul het vaasje rondom op met wat mos. Klaar ben je! Dat ging snel hè, en wat een groots resultaat. Zeker als de bloemen straks uitkomen. Voor een speels effect kun je een deel van de vaasjes ook opvullen met leuke voorjaarsbloemen zoals blauwe druifjes en narcissen.

Wil je het nog makkelijker voor elkaar hebben? Scoor dat deze prachtige glazen vaas (ook in meerdere kleuren verkrijgbaar) en zet daar een eye-catcher van een bloem in zoals deze mimosa. Wat een plaatje he! Het haalt meteen het hele interieur op.

Een andere leuke snelle DIY om het voorjaar in huis te halen met deze leuke voorjaarsbollen is om ze met kaarsvet te bekleden. Wat je hiervoor nodig hebt zijn kaarsen, een pan, een hitte bestendige schaal (die vies mag worden), een aardappelschil mesje, oude pollepel en keukenpapier. Begin met het klaarmaken van de bollen, verwijder de wortels en velletjes. Snij dat de kaars in stukjes zodat die sneller smelt. Smelt de kaarsstukken au bain marie en doop de bol er dan voorzichtig in. Herhaal dit dopen een aantal keer totdat de bol goed bedekt ik met een laag kaarsvet. je kunt het er met de pollepel ook voorzichtig overheen gieten.

Ik maakte zowel witte als groene bollen en gaf een witte bol wat stukjes met groen kaarsvet. het is heel leuk om zo je bollen te versieren en je kunt ze daarna gewoon zo op tafel, een dienblad of op een mooie schaal leggen. Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om zelf aan te slag te gaan met deze voorjaarsbloeiers. Laat me vooral weten hoe jij het voorjaar in huis haalt.

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving