9 januari 2024

Jaloezieën: de onmisbare touch voor jouw interieur

Jaloezieën: de onmisbare touch voor jouw interieur

Raamdecoratie kiezen, hoe simpel is het? Nou, dat kan nog best eens tegenvallen. Je wilt natuurlijk niet dat je verblind wordt door daglicht, maar het is ook wel fijn als je zonlicht een beetje kunt dimmen tijdens de zomer. Ook is het niet fijn als iedereen zomaar naar binnen kan gluren. Wij vertellen je waarom van de vele raamdecoraties je juist voor jaloezieën op maat moet kiezen. Lees snel verder! 

  1. Ze zijn eenvoudig schoon te maken 

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn jaloezieën juist vrij simpel schoon te maken. Met een plumeau of doekje kun je ze zo afstoffen. Het maakt ze daarom geschikt voor de keuken of voor mensen die allergisch zijn voor stof. Er zijn zelfs jaloezieën die speciaal gemaakt zijn voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.   

  1. Maximaal genieten van daglicht

Met jaloezieën kun je zelf bepalen hoeveel daglicht je wilt toelaten. Voor het beste licht zet je ze volledig open, maar wil je liever wat meer sfeer creëren? Draai ze dan meer naar boven. Je kunt ze uiteraard ook helemaal sluiten om de kamer te verduisteren. Dat is weer ontzettend praktisch voor je slaapkamer. 

  1. Je kunt meer privacy creëren

Bovendien zorgen jaloezieën voor extra afzondering. Dat is fijn als je die nieuwsgierige buurman even zat bent of aan een drukke straat woont. Je kunt ze zo zetten dat er nog wel daglicht binnenkomt, terwijl mensen niet naar binnen kunnen kijken. 

  1. Ze houden je huis koel 

Tijdens de warme zomermaanden is er niets zo vervelend als thuiskomen in een bloedwarm huis. Jaloezieën kunnen hierbij helpen, want ze zorgen er namelijk voor dat de warmte zo ver mogelijk buiten blijft. Zo blijft het binnen lekker koel. En tijdens de koude wintermaanden zorgen ze er juist voor dat de warmte blijft hangen. Wat overigens ook heel mooi voor je energierekening is. 

  1. Ze passen bij iedere woonstijl 

Jaloezieën zijn in veel verschillende stijlen beschikbaar. Het voegt echt iets bijzonders toe aan je interieur, naast dat ze nuttig zijn. Met bamboe jaloezieën kun je jouw huis in een urban jungle veranderen, bijvoorbeeld. Of wil je dat de kamer juist ruimer lijkt en lichter overkomt? Kies dan voor een witte tint. Dus, aan stijl ontbreekt het ze niet! 

Ze zijn niet alleen gepast als raamdecoratie, want ze zijn de finishing touch van je interieur en hebben meer impact dan je misschien in eerste instantie dacht! Nou, waar wacht je op? 

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving