26 januari 2024

Kunstwerken van schelpen!

kunstwerken van schelpen

Op slag verliefd! Dat was ik toen ik het werk van Shellman Buster en Mikael zag. Dat ik gek ben op schelpen weten jullie natuurlijk al wel. Al vele DIY projecten maakte ik met schelpen voor in huis. Ik vind het heerlijk om ze in huis te hebben omdat ze me meenemen naar heerlijke vakantie herinneringen en dat zomerse gevoel aan mijn interieur geven. Maar dat je ook echt kunstwerken van schelpen kunt maken, dat zag ik bij Shellman.se.

Maar Buster en Mikael nemen deze DIY projecten met schelpen nog een level hoger. Zij maken werkelijk de prachtigste schelpenspiegels en kunstwerken. Toen ik hun werk voor het eerst op Instagram zag was ik meteen verliefd. Het is fantastisch om te zien hoe zij echte statement pieces creëren met deze natuurvondsten. Ze blijven me ook iedere keer verbazen met hun nieuwe creaties. Waxine lichtjes van zee-egels, schelpen lampen of gewoon een hele muur behangen met schelpen. Voor Buster en Mikael lijkt niets te gek.

Toen zij een DIY schelpen spiegel-kit lanceerde was ik natuurlijk helemaal enthousiast. Nu kon ik proberen om in hun stijl een spiegel te maken. Vlak voor kerst overleed mijn oma en deze DIY-kit heeft me echt door die rare feestdagen heen geholpen. Het was heerlijk om bezig te zijn met mijn handen en verder niet na te denken.

De Shellman DIY-kit is de meest complete en duidelijke DIY-kit die ik ooit heb gezien. Alles staat duidelijk beschreven en wordt meegeleverd in de kit. Van ophang materiaal tot de verschillende soorten lijm, het zit erbij. En natuurlijk een heleboel prachtige schelpen! Het is echt een feest om deze eye-catcher te maken. Stap voor stap bekleed je de gehele spiegel met schelpen. Van beginnen met de grote schelpen tot opvullen met honderdere hele kleine schelpjes. Het is echt een project waar je helemaal zen van wordt :) De lijm is van de beste kwaliteit, gelukkig is die ook los te verkrijgen in de webshop, want zulke lijm zag ik niet eerder.

Het is heerlijk om te bedenken hoe je jouw spiegel gaat invullen. Toen de DIY kit van Shellman af was, had ik zelfs nog schelpen over en had ik helemaal de smaak te pakken. Dus ik ging door! De middelste ovale spiegel erfde ik vanuit mijn oma’s huis en die krijgt na een schelpen make-over een prachtige plek in onze hal. De spiegel op de derde foto vond ik bij de kringloop en wilde ik maken omdat hij op mijn ultieme favoriete Shellman spiegel lijkt. Kijk maar eens op hun Instagram pagina om te zien welke spiegel ik bedoel. Echt de mooiste schelpen spiegel die ik ooit gezien heb.

Ik kan hun werk natuurlijk niet evenaren, dat zijn echt de ultieme schelpen kunstwerken. Maar ik vind hun werk enorm inspirerend. En dankzij hun toffe DIY-kit heb ik nu tot ook een echte Shellman in huis. En die krijgt een prachtige plek in ons huis. Een bezoek aan hun shop in Amsterdam staat op de lijst voor gewenste uitjes dit jaar. Wil jij ook aan de slag met deze geweldige DIY mirror kit? Met de code “NAUTILUS” krijg je 10% korting!  

Liefs Lies

Voor meer informatie kun je terecht op:

  • Shellman Gallery
  • Overtoom 479
  • Open 12-18, Mon-Sat
  • Tel: 0208543229
  • hello@shellman.nl

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving