5 januari 2024

Van kringloopvondst tot kattenmand

Ik maakte weer eens iets leuks van een kringloopvont. Ik scoorde een leuk oud rieten koffertje bij de kringloop. Het zag er meteen al erg leuk uit maar ik dacht daar kan ik wel iets mee maken. En ging het koffertje van kringloopvondst tot kattenmand. Het is een leuke, snelle en simpele DIY. En natuurlijk is di project ook heel geschikt voor een hondje.

Naast het vinden van een leuk koffertje bij de kringloop heb je nog een paar dingen nodig om dit schattige mandje te maken. Namelijk een lapje stof, ik koos voor leuke gestreepte stof. Kussenvulling, een naaimachine en wat spelden of klemmen. De uitstraling van het rieten mandje met de groen gestreepte stof past heel goed bij ons interieur. Maar wie weet vind je ook wel een stukje stof bij dekkringloop, of een restje op de markt.

Teken de maat van het koffertje af op de stof, hou daarbij rekening met ongeveer 1,5 cm extra voor de zoom. Knip daarna de twee delen uit de stof. Leg de stof met de goede kant op elkaar en stik daarna met de naaimachine 3 van de zijden dicht. Let op dat je bij de vierde zijde een stuk openlaat zodat je het kussen kunt keren en opvullen.

Keer het kussen met de goede kant naar buiten en vul het op met de kussenvulling. Ik heb het kussen maar lichtjes opgevuld. Het moet lekker zijn op om te liggen maar ook een kast vindt het ook vaak lekker om er een beetje in te zakken en in de koffer te kunnen liggen. Maar goed, ik weet alleen wat mijn katten heerlijk vinden, dus pas dat gerust aan op jouw eigen viervoeters. Naai dan het laatste stukje van het kussen ook dicht.

Zo heb je voor een paar euro een hele leuke unieke dierenmand gemaakt! Mijn kringloop koffertje kostte slechts 2,50 euro, dat is toch geen geld. En het is ook nog eens lekker duurzaam om tweedehands items te gebruiken. Maak jij ook wel eens iets van een kringloopvondst? Mocht je aan de slag gaan met deze DIY van kringloopvondst tot kattenmand, laat het dan vooral even zien met de #happyhandmadeliving. Dat vind ik superleuk.

Liefs Lies

Dit bericht bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving