23 januari 2024

Wat een vloerkleed voor je interieur doet

Wat een vloerkleed voor de woonkamer doet

Een item dat ik echt onmisbaar vind in ieder interieur is toch wel een vloerkleed. Een vloerkleed doet zo ontzettend veel met een interieur, of je het nu in de woonkamer neerlegt, in de slaapkamer of in de tuin. Met een vloerkleed maak je jouw interieur echt af! In dit artikel lees je wat een vloerkleed allemaal voor je interieur doet.

Wat een vloerkleed voor de woonkamer doet

Door het gebruik van een vloerkleed geef je een extra dimensie aan je interieur. Kies je bijvoorbeeld voor een hoogpolig vloerkleed op een strakke vloer, dan wordt de ruimte meteen veel warmer en knusser. Door het gebruik van verschillende materialen krijg je veel meer diepte in huis. Denk bijvoorbeeld aan een wollen kleed op een betonnen vloer, door contrast toe te voegen creëer je meteen een hele andere look. Of kies voor een jute vloerkleed op een strakke witte vloer. Op deze manier krijg je een instant zomergevoel in huis. Dat vind ik zelf het allermooiste wat er is en ik kies dan ook vaak voor een jute vloerkleed.

Een andere trend van dit moment is de combinatie van een zwart vloerkleed op een mooie houten visgraat vloer. Dit in combinatie met zwarte kozijnen zie je momenteel steeds meer. Een goede maat vloerkleed in huis kan ervoor zorgen dat de ruimte een stuk groter lijkt. Kijk daarom voor het aanschaffen goed naar je hoe je de ruimte wilt indelen en welke maat vloerkleed bij jouw meubels past. Door het gebruik van vloerkleden in de woonkamer kun je de ruimte ook meteen opdelen in verschillende onderdelen. Zo zorgt een warm vloerkleed bij de bank meteen voor een knusse zithoek.

Wat een vloerkleed voor je interieur doet

Wist je dat een woonkamer vloerkleed niet alleen voor het oog een groot verschil maakt. Maar dat het ook voor de akoestiek een groot verschil kan maken. Vooral wollen vloerkleden kunnen de akoestiek in een ruimte verbeteren. In de winter zorgt het ook nog eens voor extra warmte in huis, en dat is natuurlijk zeer welkom in de wintermaanden. Want er gaat niets boven een lekker zachte vloerkleed onder je voeten! Om diezelfde reden is het ook heerlijk om een vloerkleed in de slaapkamer te hebben. Kies bijvoorbeeld voor een wat groter kleed aan het voeteneind, of voor twee smalle kleden aan de zijkanten van het bed.

Wat jij dit al? Wat een vloerkleed voor je interieur doet? Kijk dan eens of je ook buiten het verschil kunt maken. Hier heeft een vloerkleed namelijk hetzelfde effect. En straks op die heerlijke zomerse avonden zit je ook extra lekker met een buitenkleed op je terras.

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving