9 februari 2024

DIY voorjaarskrans maken

Ik kan dus echt niet wachten tot het weer voorjaar wordt! Vroeger was ik dol op de winters, maar nu het voornamelijk een heleboel regen en kou is niet meer. Geef mij maar weer wat zonnestralen op mijn gezicht en ik voel me weer zoveel beter. Daarom ga ik na kerst ook altijd meteen aan de slag met het voorjaarsklaar maken van mijn huis. Deze DIY voorjaarskrans maken helpt enorm om alvast in de stemming te komen!

Het is ook een heel leuk DIY project om samen met vriendinnen of je (schoon) moeder te maken. Ik maakte deze krans samen met mijn creatieve vriendin Miranda. Tip, dek wel even de tafel af met een kleed want het geeft wel een heleboel rommel. Wat heb je nodig? Nou allereerst een mooie kransvorm als basis, wij kozen voor een mooie mos krans als groene basis. Dan een heleboel kleine terracotta potjes.

We gebruikte ook nog losse Patmos om de krans extra mee op te vullen. En dan nog wat materiaal om alles te bevestigen. Wij gebruikte het Dremel lijmpistool en heel belangrijk ijzerdraad. Het Dremel lijmpistool en de patronen vind ik echt de beste kwaliteit ook krijg je hiermee geen lelijke kleur lijm! En natuurlijk leuke voorjaarsbolletjes, denk aan blauwe druifjes, witte druifjes, narcissen etc.

Bevestig alle potjes variërend in de maten om en om op de krans. De iets grotere potjes kun je het beste met ijzerdraad vastzetten omdat het mos sneller loslaat als het gewicht van het potje wat zwaarder is. Voor de hele ieniminie potjes is het lijmpistool voldoende.

Wanneer je alle potjes hebt bevestigd kun je de krans ophangen op de gewenste plek en daarna opvullen met de bolletjes. De bolletjes moet je daarvoor wel even los halen uit de plastic potjes. Maar dat gaat super makkelijk. Wat staat het leuk he op de voordeur? Ik ben er helemaal blij mee!

Ga jij deze te gekke DIY voorjaarskrans ook maken? Deel het resultaat dan met ons met #happyhandmadeliving Liefs Lies

Inspiratie voor deze krans vonden we op Pinterest en in dit bericht zijn affiliate links gebruikt.

2 reacties op “DIY voorjaarskrans maken”

  1. Heidi schreef:

    Wat is deze super mooi gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving