25 maart 2024

DIY maak je eigen deurmat

Je voordeur is het eerste dat je bezoek ziet als iemand bij je langs komt. Maar het is ook een plek waar je zelf thuiskomt en de deur uitgaat. Voor mij is het belangrijk dat deze ontvangst er leuk uitziet en je elke dag weer blij thuiskomt. Daarom bedacht ik een snel en leuk project. DIY maak je eigen deurmat!

Deze DIY heb je zo klaar. Je moet alleen van te voren even bepalen wat je erop wilt maken. Ik koos natuurlijk voor een smiley, hoe kon het ook anders. Maar je kunt natuurlijk allerlei tekst en afbeeldingen gebruiken. Ik zou wel opletten dat je het niet te moeilijk maakt. Kies daarvoor een afbeelding en lettertype dat niet heel frivool of dun is.

Wat heb je ervoor nodig:

Allereerst maak je een mal van de afbeelding die je op de deurmat wilt maken. Ik deed dit met behulp van mijn Cricut snijmachine, dat is natuurlijk helemaal ideaal en makkelijk. Maar je kunt het ook uitprinten op een A4, dan overtrekken op het karton of plastic en vervolgens uitsnijden of uitknippen.

Omdat de kokosmat geen gladde ondergrond is voor de verf, moet je een aantal laagjes spuiten zodat de verf echt goed op de mat zit. Zorg ervoor dat de mal niet verschuift in de tussentijd, want dan is je deurmat verpest. Dek de rest van de deurmat goed af, want met spuitverf heb je al snel een waas over je project.

Laat de mat daarna heel goed drogen. Bij mij ligt de deurmat bij de voordeur onder een afdakje en daar blijft hij al een aantal weken mooi. Ik heb zelf niet getest hoe het gaat als de deurmat in de regen ligt, maar ik kan me voorstellen dat de verf dan wellicht gaat uitlopen.

Wat staat dat gezellig he, zo’n vrolijke en persoonlijke deurmat! Ga jij deze DIY maak je eigen deurmat ook maken?
Liefs Lies

Dit bericht bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving