5 maart 2024

Maak een smiley opbergtas

Mijn creatieve vriendin Miranda en ik zijn weer aan de slag gegaan met een leuk Cricut DIY project. Dit keer pakte we onze nieuwe Cricut Joy Xtra machine erbij. We maakte een smiley opbergtas. Een hele vrolijke tas waar je bijvoorbeeld je schoonmaakmiddelen, je haakproject of je handschoenen in kunt opbergen. Je hebt voor dit project ook een ouderwetse lamineermachine nodig. Miranda had deze machine nog liggen en kwam zo op dit idee.

Om deze tas te maken, maak je eerst een heleboel papieren smileys in je favoriete kleur. Ik koos natuurlijk voor groen en maakte er één in een lichtere kleur groen. De Cricut Joy Xtra snijdt deze met gemak in een paar minuten uit het karton. Uiteraard kun je met de Cricut Joy Xtra ook andere figuren dan smileys uitsnijden. Je kunt bijvoorbeeld op deze manier ook een grappige tas met tekst maken en daar een cadeau in verpakken.

Daarna haal je de papieren smileys van de mat af en plaats je ze voorzichtig in het lamineer vel. Je hebt voor de tas meerdere kanten nodig, twee zijkanten, een voor en achterkant en ook nog een onderkant. Je lamineert daarvoor dus in totaal 5 vellen. Die zijn niet allemaal hetzelfde van maat. Wij kozen ervoor om voor de zijkanten onderkant een rij van 1 smiley breed te maken. Voor de voor en achterkant maakte we de hele vellen vol met 12 smileys. Na het lamineren knip je de vellen op de gewenste maat af. Hou er rekening mee dat je de tas in elkaar gaat naaien en je daar ruimte voor over houdt.

Nu komt er wel een heel moeilijk gedeelte van deze DIY. Je moet de tas in elkaar zetten. Wij kozen ervoor om dit te doen met de naaimachine en bias-band. Maar dit is absoluut geen makkelijk en net klusje. Ook kom je met de naaimachine niet in de hoeken, die moet je dus alsnog met de hand doen. Je kunt er ook voor kiezen om er gaatjes in te perforeren en de tas met de hand aan elkaar te naaien. Dat is zeker makkelijker, maar geeft natuurlijk ook weer een ander resultaat

Deze tas is niet gemaakt om je flessen frisdrank in te vervoeren, want daarvoor is hij niet stevig genoeg. het plastic zal dan kapot gaan. Maar je kunt er prima (niet al te zware) dingen in opbergen. Dat staat dan ook meteen super gezellig in huis. Zeg nou zelf, het is toch een plaatje geworden! Maak jij ook een smiley opbergtas?

Wil jij meer weten over de slimme hobby- en snijmachines van Cricut? Neem dan even een kijkje op hun website, daar vind je alle informatie over deze geweldige veelzijdige apparaten.

Liefs Lies

dit bericht bevat affiliate links

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving