fbpx


DIY tasselslinger maken

Toen ik een paar weken terug bij Flavourites live was, zag ik super gave tasselslingers hangen! Er waren ook wat DIY pakketten te koop, maar de kleuren waren me niet helemaal naar mijn wens. Dus ging ik thuis aan de slag met deze DIY tasselslinger maken. Nadat ik een pak vloeipapier had gescoord kon ik beginnen. Zie hieronder hoe ik het aanpakte…

Vouw een aantal vloeipapier vellen dubbel en zet een streep ongeveer 5 cm onder de gevouwen kant. Knip nu van onderaf stroken van ongeveer anderhalve cm tot aan de streep…

Wanneer je alle stroken hebt geknipt, pak je 1 vel vloeipapier en vouw dit voorzichtig open. Vouw het vel helemaal op, maak steeds vouwen van ongeveer een cm breed.

Wanneer je hem helemaal hebt opgevouwen, vouw je de tassel dubbel en knoop je een touwtje om de bovenkant van de tassel.

Ik heb gekozen voor een gouddraad omdat ik deze slinger voor oud en nieuw maak. Daarna bedacht ik me ineens dat ik er ook nog washi tape omheen wilde doen ;)

Deze gouden tape scoorde ik bij Hema, ik vind hem zo gaaf, ik plakte de tape over het touwtje. Je eerste tassel is nu klaar, Maak nu net zoveel tassels als gewenst en hang ze aan een touw. Plak de uiteinde van dit touw met tape tegen de muur en je hebt meteen een heel gaaf effect. Deze DIY tasselslinger maken vraagt even wat werk, maar hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Ik kocht hier een pak vloeipapier voor een paar euro en draad heb ik natuurlijk altijd wel liggen ;) Je kunt de slinger zo ook in elke gewenste kleuren combinatie maken…

Fijne maandag,
Liefs Lisanne

Labels:, , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (13)

 • Avatar

  Villa Kakelbont

  |

  Ik heb er nog nooit van gehoord, maar het ziet er heel gezellig/leuk uit.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Helemaal hip nu..! hihi, ik vind ze zo leuk omdat het klosjes van papier zijn ipv draad. Weer eens wat anders… Groetjes

   Reply

 • Avatar

  Verie - Vestywo

  |

  Wat een leuk idee. Ik verzorg wel eens de styling van bruiloften, dit neem ik zeker mee! Lekker feestelijk met een romantische uitstraling. Super!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja, daar is deze slinger echt perfect voor…!!! Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Amber

  |

  Dit idee is leuk voor kerst én voor andere feestjes. En zo simpel te maken.

  Groetjes, Margaret

  Reply

 • Avatar

  Nicole

  |

  Zoo! Ben een tijdje niet langs geweest en heb veel gemist zie ik! Super leuke slingers! Waar koop je het vloeipapier?
  En volgens mij hangen er ook heel leuke bordjes achter je slinger! Die wil ik ook wel! Groetjes Nicole

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Dank Nicole…! Leuk je hier weer te zien. Als je onderaan het bericht op het woordje hier klikt kom je bij de winkel waar ik het vloeipapier kocht. Die bordjes zijn van Zusss hihi goed gespot van je! Liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  saved with style

  |

  Wat een fijne en duidelijke uitleg, precies wat ik zocht. Ik wil er één voor de slaapkamer maken, dus ik sla jouw beschrijving op. Groetjes, Judith

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Gaaf he…! Veel plezier met maken..! Groetjes Lisanne

   Reply

Laat een reactie achter