15 december 2014

DIY tasselslinger maken

Toen ik een paar weken terug bij Flavourites live was, zag ik super gave tasselslingers hangen! Er waren ook wat DIY pakketten te koop, maar de kleuren waren me niet helemaal naar mijn wens. Dus ging ik thuis aan de slag met deze DIY tasselslinger maken. Nadat ik een pak vloeipapier had gescoord kon ik beginnen. Zie hieronder hoe ik het aanpakte…

Vouw een aantal vloeipapier vellen dubbel en zet een streep ongeveer 5 cm onder de gevouwen kant. Knip nu van onderaf stroken van ongeveer anderhalve cm tot aan de streep…

Wanneer je alle stroken hebt geknipt, pak je 1 vel vloeipapier en vouw dit voorzichtig open. Vouw het vel helemaal op, maak steeds vouwen van ongeveer een cm breed.

Wanneer je hem helemaal hebt opgevouwen, vouw je de tassel dubbel en knoop je een touwtje om de bovenkant van de tassel.

Ik heb gekozen voor een gouddraad omdat ik deze slinger voor oud en nieuw maak. Daarna bedacht ik me ineens dat ik er ook nog washi tape omheen wilde doen ;)

Deze gouden tape scoorde ik bij Hema, ik vind hem zo gaaf, ik plakte de tape over het touwtje. Je eerste tassel is nu klaar, Maak nu net zoveel tassels als gewenst en hang ze aan een touw. Plak de uiteinde van dit touw met tape tegen de muur en je hebt meteen een heel gaaf effect. Deze DIY tasselslinger maken vraagt even wat werk, maar hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Ik kocht hier een pak vloeipapier voor een paar euro en draad heb ik natuurlijk altijd wel liggen ;) Je kunt de slinger zo ook in elke gewenste kleuren combinatie maken…

Fijne maandag,
Liefs Lisanne

13 reacties op “DIY tasselslinger maken”

 1. Oh ja, dat was waar ook;-) Mooi hoor, zelf gemaakt!

 2. Villa Kakelbont schreef:

  Ik heb er nog nooit van gehoord, maar het ziet er heel gezellig/leuk uit.

 3. Verie - Vestywo schreef:

  Wat een leuk idee. Ik verzorg wel eens de styling van bruiloften, dit neem ik zeker mee! Lekker feestelijk met een romantische uitstraling. Super!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 4. Amber schreef:

  Dit idee is leuk voor kerst én voor andere feestjes. En zo simpel te maken.

  Groetjes, Margaret

 5. Nicole schreef:

  Zoo! Ben een tijdje niet langs geweest en heb veel gemist zie ik! Super leuke slingers! Waar koop je het vloeipapier?
  En volgens mij hangen er ook heel leuke bordjes achter je slinger! Die wil ik ook wel! Groetjes Nicole

  • Lisanne Multem schreef:

   Dank Nicole…! Leuk je hier weer te zien. Als je onderaan het bericht op het woordje hier klikt kom je bij de winkel waar ik het vloeipapier kocht. Die bordjes zijn van Zusss hihi goed gespot van je! Liefs Lisanne

 6. saved with style schreef:

  Wat een fijne en duidelijke uitleg, precies wat ik zocht. Ik wil er één voor de slaapkamer maken, dus ik sla jouw beschrijving op. Groetjes, Judith

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving