30 april 2019

5 tips om je interieur zomer klaar te maken!

Interieurtips

Wat heerlijk he! Het is weer lekker licht in huis :) De zon laat zich steeds vaker zien en ons leven krijgt weer een ander ritme. Meer daglicht vooral avonds zorgt ervoor dat ik meer energie krijg en meer dingen doe op een dag. 

Soms pak ik voor het koken nog even een uurtje in de achtertuin om even wat vitamine D op te snuiven, dan maar wat later eten. 

Interieurtips

Ook voor mijn interieur betekent dit weer een verandering, want het is tijd om de dikke wollige winter kleden en plaids op te ruimen en er zomerse accessoires voor in de plaats te zetten. Het hoeven geen mega grote veranderingen te zijn. Je hoeft niet meteen een wandje geel te verven ofzo. Maar door het gebruik van andere materialen gebeurt er al een heleboel. Hieronder 5 tips die een instant zomerlook afgeven aan je interieur. 

Interieurtips
Tip 1:

Vervang de hoogpolige wollen vloerkleden door een zomerse variant. Kies bijvoorbeeld voor een jute vloerkleed of kleed op vinyl met een toffe zomerse print zoals ik nu heb liggen (lees daar meer over HIER). Wat ook erg zomers staat is een buitenkleed van gerecycled plastic bijvoorbeeld en dat kan natuurlijk ook gewoon binnen gebruikt worden.

Interieurtips
Tip 2:

Vervang één van de meubels door een rotan exemplaar. Ik heb mijn stoffen okergele stoel (die vind ik leuker voor de herfst en winter) vervangen door een prachtige rotan stoel van HK Living. Ik zocht al langer een mooi model in dit materiaal en dan niet zo’n oubollig vierkant groot model, maar een strak en luchtig model. Deze stoel met prachtige vormen vond ik bij Flinders Design in de shop en ik was op slag verliefd. Toen de stoel bezorgd werd was ik helemaal blij verrast, voor het eerst gaf de vervoerder precies aan hoe laat ze kwamen die dag en werd de stoel ook nog uitgepakt zodat ik kon kijken of alles in orde was.

Flinders

Het minimale verpakkingsmateriaal namen ze gewoon weer mee! Nou wat een topservice! Eenmaal binnen op zijn plek was ik nog enthousiaster, wat een plaatje he! Hij geeft de ruimte meteen een vakantie uitstraling door het prachtige natuurlijke rotan materiaal en hij zit me lekker! Doordat het niet zo’n zwaar model is, oogt hij heel luchtig en ruimtelijk in het geheel. Ik kan hem eventueel ook nog buiten onder de overkapping gebruiken want je kunt er ook heerlijk in zonnen. Ik ben echt helemaal verliefd! Meer weten over deze stoel? Check dan even de Flinders Design webshop

Interieurtips
Tip 3:

Vervang je gebreide kussens en deken door exemplaren gehaakt met katoen. Hoe gemakkelijk is het voor ons crafters om zelf nieuwe accessoires te maken. Luchtige kussens gemaakt met prachtige katoenen draden, of ga eens aan de slag met macramé voor een extra zomers effect. Omdat het in Nederland vooral in de avond nog flink afkoelt is het ook niet verkeerd om een lekker dekentje te hebben. Maar dan één van katoen of linnen garen. Dit staat meteen prachtig op je bank of in je nieuwe rotan stoel :) 

Interieurtips
Tip 4:

Wissel posters en wanddecoratie voor zomerse varianten. Ik wissel altijd van posters per seizoen en ook onze Ixxi wordt ook weer omgeruild als de zomer in aantocht is. Dan mogen de posters met palmbomen, zonsopkomst en mooie stranden weer uit de kast. Ze doen echt iets met me mood, als ik ze zie word ik er elke dag weer vrolijk van en ze zorgen voor een relaxte vibe in huis. Het is een hele simpele en betaalbare optie om een andere sfeer in huis te krijgen. 

Interieurtips
Tip 5:

Als laatste kun je natuurlijk helemaal los met zomerse accessoires. Denk aan toffe palmboomkandelaars, rieten manden, kokosnoot kaarshouders, mooie planten en schelpen. Je hebt er niet veel van nodig maar het staat wel meteen helemaal te gek en zomerser wordt het niet. Mijn favoriete shops hebben allemaal hun zomercollectie al binnen en dan scoor ik altijd meteen een aantal van mijn favoriete nieuwkomers. Ik shop voor de ze items het liefst bij By Bazz (ook via Loods 5), Yoshiko (ook via Loods 5) en Noamay. Die collectie brengt je meteen naar verre warme oorden omdat de accessoires uit Bali en Marrakesh komen. Prachtige handgemaakte en unieke items, dus zeker even de moeite waard om de shops te bezoeken. 

Ik hoop dat je met deze tips ook zelf aan de slag kan om van jouw interieur een heerlijke relaxte en lichte plek te maken. Let’s enjoy the summer :) 

Liefs Lies

6 reacties op “5 tips om je interieur zomer klaar te maken!”

 1. Janina schreef:

  Dat witte geknoopte kussen op die rieten stoel ben ik aan het proberen te maken, let op t woord proberen ??ziet er allemaal weer gezellig uit.

 2. Charity schreef:

  Leuke inrichting!!
  De panter die aan de deur van de kast hangt waar komt deze vandaan ?

 3. Mayke schreef:

  Wat een leuke site!
  De kast met aan de deur een panter heeft zo’n mooie kleur! Weet jij hoe die kleur heet en van welk merk de verf is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving