24 september 2019

Badkamertrends 2019/2020

moderne badkamer

Eerder schreef ik al over badkamer dromen en dat onze badkamer waarschijnlijk geen jaren meer meegaat. Na een vervelende lekkage die we provisorisch hebben opgelost, ziet het er nu weer oké uit. Maar hoelang dat goed gaat weet ik niet. Als het zover is, weet ik wel dat alles op de schop moet. Best jammer want deze badkamer zit er nog niet zo lang in en is verder nog helemaal naar me zin.

Foto en badkamer van: In House Vision
Make-over

Maar omdat onze afvoer niet optimaal is zal het helemaal anders moeten. Wat dan wel weer leuk is, is dat ik alvast aan het rondkijken ben voor wat ik dan graag zou willen en zo volop badkamer inspiratie opdoe. Er zijn tegenwoordig zoveel nieuwe opties op de markt, kijk maar eens naar deze moderne badkamers. Denk bijvoorbeeld aan waterdicht behang of tegels met een print of structuur. Ook de indeling van onze badkamer kan nog wat optimaler, zo hebben we nu een lastig hoekje waar je bijna niet bij komt om schoon te maken. Dat soort dingen zou ik als eerste aanpakken. Mooie strakke lijnen en onderhoudsvriendelijk, dat moeten de hoofdonderwerpen van onze nieuwe badkamer zijn. Ik ben niet van de hele drukke prints, maar kan me wel weer helemaal vinden in de urban jungle trend. Ook vind ik het belangrijk niet teveel tijd kwijt te zijn aan de wekelijkse schoonmaakbeurt. 

Foto en badkamer van: In House Vision
Inspiratie

Ik zou graag meer groen in de badkamer willen zien, maar dan wel op de juiste plekken, misschien wel in van die rieten handmanden aan het plafond. Dat vind ik zo mooi! Ook lijkt het me geweldig om een mooie gietvloer in de badkamer te hebben. Dat is natuurlijk geen budgetvriendelijke optie, maar wel prachtig en gaat zeker heel lang mee. De strakke en gladde uitstraling vind ik prachtig en omdat je geen voegen hebt lijkt het me ook veel gemakkelijker schoon te houden. Wie weet is het ooit mogelijk om in zo’n vloer te investeren :) Dromen moet je hebben toch!

Wij hebben nu een dubbele wastafel in de badkamer en dat vind ik super mooi staan. Dus die zou ik heel graag willen behouden, ook ons houten badkamermeubel vind ik nog steeds prachtig. Wie weet kan ik dat ook gewoon weer hergebruiken, maar ik zou wel zeker weten nieuwe kranen willen. Het liefst mooie gouden en dan ook het liefst van kranen die uit de muur komen boven je wastafel. Dat vind ik zo mooi!

Foto en badkamer van: In House Vision
Trends

Je ziet tegenwoordig ook mooie tegels met houtlook, of marmer. Dat vind ik ook echt een te gekke luxe uitstraling geven aan je badkamer. Je krijgt er echt een soort hotel of spa achtige uitstraling door. Ik zou er zelf niet zo snel mijn hele badkamer mee betegelen, maar één wand mag zeker een eye-catcher zijn. Of wat denk je van zo’n houten vlonder look in de douche. Prachtig toch? Dat zou me niet snel gaan vervelen. Nog een trend die je steeds vaker voorbij ziet komen is de open badkamer. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het kwa looks vaak prachtig vind, maar dat het echt niets voor mij is. Zou ook niet kunnen hoor in onze huidige woning, maar die zou zeker niet op ons wensenlijstje komen. Ik vind het heerlijk om me juist even af te kunnen sluiten in de badkamer. Even tot rust komen en niet gestoord te worden. Muziekje aan, deur dicht en lekker een masker op. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. 

Je hoort het al, inspiratie genoeg, dus het komt zeker goed met die badkamer. Tot die tijd ga ik nog lekker om me heen kijken. En een keer langs bij een badkamer speciaal zaak. Onze vorige moderne badkamer kochten we bij Wooning en daar kun je ontzettend veel inspiratie opdoen. Tijd om weer eens langs te gaan dus! 

Foto en badkamer van: In House Vision

Mocht jij nog tips hebben, of één van bovenstaande trends als in je moderne badkamer verwerkt hebben let me know! Ik ben super benieuwd naar jullie ervaringen en zo helpen we elkaar weer op weg toch. Wil je nog meer inspiratie opdoen voor je badkamer? Kijk dan eens naar de droombadkamer van mijn collega Mirjam of op de site van Wooning

Ik wens je een hele fijne dag

Liefs Lies 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving